Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.03.2015 00:18

La Târgoviște, după ani de probleme, e plină de gropi și nefinalizată


A A

Șoseaua de centură: proiect aproape compromis

Șoseaua de centură: proiect aproape compromis

❚ La sfârșitul anului ar fi trebuit finalizată și inaugurată, dar în momentul de față la centura municipiului nu se mișcă un pai ❚ După ce două societăți au abandonat lucrările, prima pentru că a intrat în insolvență și a doua pentru că nu a mai vrut să continue treaba, administrația municipală a luat-o de la capăt și acum așteaptă stabilirea unui alt câștigător al noii licitații ❚ Pentru că momentul este foarte întârziat și administrația riscă și corecții de 100%, conducerea CJD propune o variantă de rezervă: să se lucreze intens timp de 6 luni, prin absorbția a 60-70 miliarde lei bani europeni, iar lucrările să fie ulterior terminate pe bugetul municipiului

ANA MARIA POPESCU


Ar fi trebuit să fie finalizat și inaugurat peste 9 luni, dar până în momentul de față nici măcar nu au fost demarate lucrările de execuție! Este vorba despre controversatul proiect european de reabilitare și modernizare a șoselei de centură a municipiului Târgoviște, un proiect care pare să fi fost sortit eșecului. Încă de la început, a întâmpinat probleme care i-au blocat execuția, riscul de neimplementare a acestuia fiind în momentul de față extrem de ridicat.

Prima societate care a câștigat contractul de execuție pe șoseaua de centură a municipiului a intrat în insolvență la scurt timp după ce a câștigat licitația, așa că, după ce a făcut câteva săpături și decopertări, a abandonat lucrările din cauza dificultăților financiare. Ulterior s-a realizat o nouă licitație, însă nici de această dată nu a fost cu noroc. Cea de-a doua societate, deși a câștigat licitația, brusc nu a mai dorit să se ocupe de lucrările de reabilitare și modernizare a drumului de centură și, în consecință, a refuzat să semneze contractul de execuție, luând-o pe „drumul” său.

Varianta primăriei și varianta CJD

Astăzi administrația locală a municipiului a luat-o de la capăt și se așteaptă stabilirea unui nou câștigător. Gabriel Cioacă, citymanagerul municipiului Târgoviște, ne-a precizat: „Centura municipiului este ridicată pe site-ul electronic de achiziții publice după ce societatea care a câștigat licitația nu a dorit semnarea contractului din motive care țin exclusiv de situația acestei societăți. Nu avem cum să facem altfel”.

Chiar dacă în urma procedurilor de achiziție publică va fi desemnată o nouă firmă câștigătoare, șansele ca proiectul să fie finalizat până la sfârșitul anului sunt destul de mici, așa că președintele forului administrativ județean a propus o „variantă de rezervă”. Șeful Consiliului Județean Dâmbovița susține că în cazul șoselei de centură ar trebui să se lucreze cât se poate de mult până la sfârșitul anului, utilizânduse bani europeni, iar ulterior, în anul de „grație” dat de Uniunea Europeană, proiectul să fie finalizat cu bani din bugetul propriu al municipiului Târgoviște.

Președintele Consiliului Județean, Adrian Țuțuianu, a precizat că doar așa municipalitatea ar putea scăpa de corecțiile financiare de 100%: „La Centura municipiului trebuie finalizată procedura de achiziție publică, lucrat cât se poate de mult în anul 2015 pe banii europeni și finalizarea proiectului să se facă pe banii bugetului municipiului. Nu cred că este mai bine să lăsăm centura așa și să nu utilizăm niciun ban european, situație în care suntem astăzi. Deci, finalizăm procedura probabil undeva prin luna mai și se va face cât se poate în șase luni pe bani europeni, decât să nu facem nimic. Centura Târgoviștei este acum un dezastru și atunci este preferabil să absorbim undeva la 60-70 miliarde lei bani europeni și să continuăm pe banii bugetului local, decât să nu facem nimic”, a transmis șeful CJD.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de furt la greu, daca nu de la UE, de la pulime! e pulime destula. la 07.03.2015 11:21

asa fratilor, furati la greu ca pulimea plateste.. n-aveti voi griji. singura voastra grija e sa va umflati buzunarele..! da-o dracu de centura, peste 2 ani o facem din nou, cu alti bani de furat.. si tot asa. reteta garantata, pulimea plateste sigur.


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță
Balerinele din Dâmbovița au strălucit la Concursul Național „Lebăda de Cristal” 2024
La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română
287 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale