Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro09.09.2021 00:20

Ieri, de Zilele Cetății, eveniment solemn:


A A

Ședința Festivă a Consiliului Local Târgoviște 2021

Ședința Festivă a Consiliului Local Târgoviște 2021

*Ceremoniile de ieri au debutat cu Slujba Sfintei Liturghii, săvârșită la Catedrala Mitropolitană pentru sfânta zi a Nașterii Maicii Domnului, ocrotitoarea Târgoviștei, eveniment urmat de procesiunea tradițională spre Sala Tronului de la Curtea Domnească, unde s-a desfășurat ședința festivă a Consiliului Local Municipal Târgoviște

 

Ieri a avut loc Ședința Festivă a Consiliului Local Târgoviște, care reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din programul „Zilelor Cetății”, la care au luat parte reprezentanții conducerii Primăriei Târgoviște, consilierii locali, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei, parlamentari, reprezentanți ai Senatului României, conducerea CJD, conducerea Prefecturii Dâmbovița, oficialități din țară și din străinătate. Ceremoniile au debutat cu Slujba Sfintei Liturghii, săvârșită la Catedrala Mitropolitană pentru sfânta zi a Nașterii Maicii Domnului, ocrotitoarea Târgoviștei, eveniment urmat de procesiunea tradițională cu ocazia acestei mari sărbători creștine a Vechii Cetăți de Scaun a Țării Românești.

Apoi, în Sala Tronului de la Curtea Domnească, s-a desfășurat ședința festivă a Consiliului Local Municipal Târgoviște. În cadrul acesteia, a fost lansată cartea ,,Istoria Târgoviștei, O Cetate Eternă a românilor, Cronologie Enciclopedică”, al cărei autor este istoric, prof. George Coandă. De asemenea, au fost premiați de administrația publică locală și ce 12 pompieri care au luptat cu incendiile din Grecia. La fel ca în anii precedenți, ședința a fost prezidată de primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, care a transmis mesajul său cu ocazia Zilelor Cetății.

,,Este sărbătoarea Cetății, sărbătoarea comunității, sărbătoarea tuturor celor pentru care Târgoviște înseamnă casă, înseamnă familie, înseamnă prieteni, înseamnă un mediu prietenos potrivit nevoilor, trebuințelor și speranțelor lor. De fiecare dată când îmi așez mesajul la Zilele Cetății, mă gândesc la lucrurile bune care s-au întâmplat aici de la ultima sărbătoare și reflectez dacă am crescut, dacă am progresat, dacă am greșit, dacă am fost onești, dacă am fost corecți față de responsabilitățile pe care ni le-am asumat. Inima îmi spune că am făcut tot ce a depins de noi ca lucrurile să evolueze în direcția bună în orașul nostru. Cu eforturi poate mai mari decât în alte perioade, bazându-ne aproape exclusiv pe puterile noastre, dar cu aceeași implicare, pasiune și determinare, și energie care ne-au fost aliați în toți acești ani. Târgoviștea crește frumos și nimeni nu mai contestă asta. E o bucurie comună această dezvoltare și adresez muncii noastre, o muncă pe care o consider împărțită cu fiecare locuitor al acestui oraș, complice la lucrurile bune care se întâmplă prin faptul că ne-a acordat încrederea sa. Sărbătoarea Cetății este Sărbătoarea fiecărui cetățean în parte. Mie îmi place să spun că e ca și cum ar fi ziua mea. Am traversat un an dificil și aproape că nici nu vreau să mă mai gândesc la ce a fost, cu limitări, cu restricții, cu tot felul de încercări mai mult sau mai puțin suportabile, dar am știut să tratăm totul cu responsabilitate și să facem din asta o oportunitate de a ne regăsi și recâștiga cumva mediul intim din jurul nostru, familie și prieteni buni. Acum pășim sau măcar așa vreau să cred, pe un drum al câștigării umanității. Au fost câteva zile în care ne-am bucurat de o sărbătoare în adevăratul sens al cuvântului, cu muzică, sport, evenimente culturale, inaugurarea unor obiective importante pentru comunitate. Am fost din nou mulți laolaltă și m-am bucurat de asta ca o reîntâlnire cu oameni dragi după o perioadă lungă, însă încheiem aceste zile. Dar de mâine, vom fi din nou în stradă, în mijlocul vostru pentru că vrem ca și anul viitor de Zilele Cetății să avem ce povestii. Vă mulțumesc pentru toată încrederea pe care ne-ați acordat-o. La mulți ani, Târgoviște! La muți ani, târgovișteni!”, a transmis edilul Daniel Cristian Stan.

După aceea, primarul l-a invitat la microfon pe președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care a declarat: ,,Este o onoare pentru noi toți să fim prezenți la un moment festiv dedicat cinstirii municipiului Târgoviște, locul care acum 625 de ani devenea simbol istoric al Reședinței Domnești, al Țării Românești, transformat astăzi în principala emblemă culturală a județului Dâmbovița. Aleasă ca zi de sărbătoare pentru celebrarea Cetății, nu marchează doar Zilele Cetății noastre, ci și Ziua Maicii Domnului, sărbătoare religioasă, demnă de prețuirea și respectul credincioșilor. Când spunem Târgoviște, spunem Arhiepiscopie și Mitropolie, spunem istorie, spune Mircea cel Bătrân, Vlad Țepeș, Radu cel Mare, Constantin Brâncoveanu, Tudor Vladimirescu, Turnul Chindiei și nu în ultimul rând, spunem Universitatea Valahia din Târgoviște. Este important să știm cu toții adevărata istorie care stă la baza aniversării orașului nostru. Târgoviștea a dovedit că este un forum complex și un pol regional puternic a cărui esență a conturat paginile istoriei statului român modern. La ceas aniversar, vreau să-l felicit pe domnul primar Daniel Cristian Stan, vreau să felicit Consiliul Local Municipal pentru munca depusă în ultimii ani și nu în ultimul rând, vreau să apreciem cu toții că rezultatele se văd de la zi la zi. Nu în ultimul rând, vreau să urez un sincer la mulți ani celor ce poartă numele Sfintei Fecioare Maria, iar tuturor târgoviștenilor un sincer la mulți ani, la mulți ani, Târgoviște, la mulți ani, dâmbovițeni”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

De asemenea, vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviște, Ionuț Ghibanu, a transmis mesajul mesajul Înaltpreasfințitului părinte Arhiepiscop și mitropolit Nifon cu prilejul Ședinței Festive a Consiliului Local Municipal, pentru Zilele Cetății Târgoviștei și pentru nașterea Maicii Domnului, 8 septembrie. ,,Am deosebita bucurie să vă transmit un mesaj de încurajare și de binecuvântare, cu prilejul ședinței festive a Consiliului Local Municipal Târgoviște, în această sfântă  și deosebită zi pentru noi toți târgoviștenii. Sărbătoarea cea mai importantă pentru comunitatea noastră locală - Nașterea Maicii Domnului este Ziua Municipiului Târgoviște încă de pe vremea Sfântului Voievod Neagoe Basarab, de la a cărui trecere la cele veșnice comemorăm anul acesta jumătate de mileniu și care reprezintă expresia intensității credinței înaintașilor noștri - cea mai de preț comoară pe care, prin secole ne-au transmis-o. Una dintre cele mai cunoscute metropole medievale de la noi, orașul nostru, Târgoviște, veche reședință voievodală și mitropolitană, a marcat în mod decisiv și indelebil istoria noastră națională, prin intermediul unor ilustre personalități Am speranța că, atât dumneavoastră, Domnule Primar, cât și fiecare dintre doamnele și domnii Consilieri Municipali, veți face totul pentru a fi mereu în slujba cetățenilor care v-au oferit încrederea lor și veți promova interesul public și național, cu onestitate și demnitate, neuitând vreodată de instituțiile fundamentale ale neamului românesc: Biserica, Școala și Familia. Vă încurajez la tot ceea ce este bun, drept și frumos, felicitându-vă pentru ceea ce faceți pentru orașul nostru!La mulți ani, Târgoviște! La mulți ani, iubiții mei târgovișteni”.

Prefectul Aurelian Popa, a transmis mesajul său pentru Zilele Cetății Târgoviște. ,,Suntem astăzi împreună într-o sfântă sărbătoare creștină, pentru a celebra Ziua municipiului Târgoviște, este un bun prilej să le transmit tuturor târgoviștenilor și tuturor celor care poartă numele Maicii Domnului, ocrotitorul orașului, urările mele de sănătate, prosperitate și la mulți ani. Spațiul în care ne aflăm astăzi, Complexul Muzeal Curtea Domnească este unul încărcat de istorie și de cultură, și ne îndeamnă la reflexie profundă atât asupra trecutului, cât și asupra viitorului. Târgoviștea, fosta Cetate de Scaun are un trecut bogat, glorios și merită în egală măsură un viitor european și plin de semnificație. Târgoviștea face pași spre dezvoltare, ceea ce este de apreciat. Nu putem uita că sunt câțiva zeci de mii de târgovișteni, care au ales să-și trăiască viața în alte state europene, iar alte zeci de mii care se zbat la limita subzistenței. Datoria noastră, a tuturor celor care ne aflăm astăzi aici este creăm condițiile necesare pentru familiile tinere, să-și dorească să rămână și să rămână aici sau eventual să se întoarcă. Târgoviștea are nevoie de locuri bine-plătite, are nevoie de turism, de investiții solide, de dezvoltare urbanistică, de educație și sănătate la cel mai înalt nivel. Târgoviștenii au dreptul și merită o viață prosperă în orașul lor. Acestea sunt gândurile mele la zi aniversară”.

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Proiect amplu pentru modernizarea transportului public local în comun
Redeschiderea secției exterioare a Spitalului Județean de la Voinești
Grădiniță inaugurată la Potlogi
Record de infectări COVID-19: cinci localități sunt în scenariul Roșu!
Un congres udemerist...
Prefectul județului: „Evoluția cazurilor de COVID-19 este îngrijorătoare!”
„Jocul european al Germaniei” (II)
Punerea pietrei de temelie la noua biserică de la Finta
Eveniment academic la UVT
„Epurări politice” în unitățile de învățământ?
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Un congres udemerist...

...care a avut loc, deunăzi, la Sângeorgiu de Mureș, a fost „pus în scenă” cu măiestrie politică de Kelemen Hunor și ai lui. Trebuie să recunoaștem că de măiestrie șmecherească, politicienii maghiari nu duc lipsă și, dacă nu te prinzi, te duc de nas și-ți trag preșul de sub picioare.

Ei bine, haideți să arăt că tricolorul românesc a fost așezat la... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale