Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro01.06.2023 00:20

Ieri, la Potlogi,


A A

Ședință festivă a CJD desfășurată la Palatul Brâncovenesc

Ședință festivă a CJD desfășurată la Palatul Brâncovenesc

*Viceguvernatorul BNR, Leonardo Badea, a primit titlul de cetățean de onoare al județului Dâmbovița

 

Violeta Stanciu


 

Ieri, cu prilejul aniversării  a 511 ani de atestare documentară a județului Dâmbovița, la ședința extraordinară a Consiliului Județean Dâmbovița, eveniment inclus în cadrul manifestărilor dedicate „Zilelor Județului Dâmbovița”, care a avut loc la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, prin votul unanim al aleșilor județeni, a fost acordat cel de-al 2-lea titlu de cetățean de onoare al județului Dâmbovița, primul fiind decernat anul trecut Arhiepiscopului și Mitropolitului Târgoviștei, Nifon. Prof. univ. dr. Leonardo Badea, membru al Consiliului de Administrație și viceguvernator al Băncii Naționale a României este, de ieri, „Cetățean de Onoare al Județului Dâmbovița”. La ședința festivă de la Potlogi au participat  Înaltpreasfinția Sa Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, senatorul Titus Corlățean, deputatul Radu Popa, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, președintele AFM, Laurențiu Neculaescu, comisarul general adjunct al Gărzii de Mediu, Florin Bănică, părintele vicar eparhial Ionuț Ghibanu, președintele Camerei de Comerț Dâmbovița, Valentin Calcan, foștii președinți ai Consiliului Județean Dâmbovița, Gheorghe Ana, Daniel Comănescu și Florin Popescu, colegi primari din zonă, dar și Maxim Vasile, Mihail Silistraru și Nicolae Gorban, președinți ai raioanelor Ștefan Vodă, Ialoveni și Căușeni din Republica Moldova.

„Prin toată activitatea sa, domnul Leonardo Badea a contribuit semnificativ la creșterea prestigiului și a recunoașterii județului Dâmbovița pe toate palierele vieții economice, sociale, administrative și politice la nivel județean, național și internațional”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan, care a mulțumit participanților pentru prezența la acest eveniment deosebit de important pentru județul Dâmbovița.

Vădit emoționat, Leonardo Badea a declarat că este o onoare să fie prezent în județul Dâmbovița, la Potlogi, să primească această  importantă distincție. „Eu mă simt recunoscător pentru acest moment, pentru istoria și pentru trecutul care a permis să avem parte de acest moment și să ne vedem aici în acest lăcaș încărcat de istorie, încărcat de credință. Aș putea spune că acest trecut, această istorie și tocmai oamenii care și-au pus amprenta pe acest județ ne permit astăzi ca noi să ne aflăm aici. Rămâne doar în sarcina noastră să vedem cum va fi viitorul”, a declarat viceguvernatorul BNR, Leonardo Badea.

La rândul său, acesta a oferit președintelui CJD, ca un simbol, o monedă comemorativă emisă de Banca Națională a României în anul 2014 împreună cu broșura care amintește de evenimentul care a avut loc în acel an, respectiv împlinirea a 300 de ani de la moartea tragică și plină de simboluri a familiei Brâncoveanu. La final, Arhiepiscopul și Mitropolitul Nifon l-a felicitat pe Leonardo Badea și a transmis un mesaj de liniște și pace.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Universitatea „Valahia” la începutul celui de-al patrulea deceniu...
Noul an la Universitatea „Valahia” din Târgoviște
Incendiile au pus „pe jar” pompierii
Sindicatul cere majorarea salariilor
Mărirea salariului minim
”FONDUL PENTRU MODERNIZARE – Tranziția către neutralitate climatică”
Iar ni se pregătește botnița
Noi unități de învățământ, în vizorul reabilitării
Infecțiile COVID-19 nu mai reprezintă un pericol major
DSVSA Dâmbovița: „Nu iertăm niciun pas greșit”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Universitatea „Valahia” la începutul celui de-al patrulea deceniu...

…este pregătită de a-și demonstra maturitatea. Înființată în 1992 de un grup de fondatori curajoși, înfruntând o seamă de piedici, unele găsind și sprijinul necesar în momentul de cumpănă, Universitatea „Valahia” și-a demonstrat viabilitatea, fiind pentru Târgoviște – și reiterez ce s-a mai spus de-a lungul timpului – ceea mai importantă și spectaculară realizare după revoluția din 1989, mai ales... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale