Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro01.10.2021 00:18

Ieri,


A A

Ședința CLM Târgoviște, mai rapidă ca niciodată!

Ședința CLM Târgoviște, mai rapidă ca niciodată!

*La întrunire au participat 18 consilieri din totalul de 21, doi fiind prezenți prin mijloace electronice, din motive medicale, amândoi fiind în carantină

 

Ieri, în ultima zi a lunii septembrie a avut loc ședința Consiliului Local Municipal Târgoviște, cu doar 19 proiecte pe ordinea de zi. Toate au trecut cu unanimitate sau majoritate de voturi, evident ne fiind lipsite și cunoscutele contre între reprezentanții partidelor politice, dar de această dată, mai puțin tensionate față de alte ședințe. La întrunire au participat 18 consilieri din 21, doi fiind prezenți prin mijloace electronice, din motive medicale, amândoi fiind în carantină. 

Este vorba despre cei doi consilieri PSD, Gabriela Istrate și Corneliu Sălișteanu.  De asemenea, consilierul PSD Andrei-Eduard Tudora a fost absent, neparticipând nici prin mijloacele tehnice.  După ce s-a intrat pe ordinea de zi, primele proiecte au fost aprobate fără probleme. Singura intervenție a venit la subpunctul patru, a consilierul PMP, David Șăulean, asupra proiectului de hotărâre privind înființarea Direcției Creșe Târgoviște, aprobarea organigramei, statului de funcții și regulamentului de organizare și funcționare.

Consilierul a semnalat faptul că media unei grupe trebuie să fie șapte copii, nu mai puțin de cinci, nu mai mult de nouă (9). Acesta spune că în municipiul Târgoviște sunt 57 de grupe la șapte creșe. David Șăulean a afirmat că de aici rezultă că această medie nu este respectată. Atât conducerea Primăriei Municipiului Târgoviște, cât și directorul de la Asistență Socială Târgoviște, Marcela Iordache i-au transmis consilierului PMP că această medie nu este depășită, deoarece capacitatea creșelor este mai mare și niciodată nu se ajunge la un număr peste medie.

,,Capacitatea maximă într-o grupă de creșă este de 20 și ceva și niciodată nu se ajunge la acest număr. Motivul pentru care alegem să nu transmitem creșele către Ministerul Educației este tocmai acesta. Să încercăm să respectăm un standard serviciilor care sunt asigurate celor mai mici copii din Târgoviște. Nu se poate ajunge la capacitatea maximă niciodată, 710 de copii înscriși la fiecare grupă înseamnă 13,2, aceasta este cifra maximă la care se ajunge”, i-au transmis cei din conducerea Primăriei Târgoviște.

În cele din urmă, consilierul David Șăulean a fost lămurit, dar nu suficient de mult încât să-l determină să și voteze pentru acest proiect, preferând să se abțină.  Restul ședinței a decurs în liniște și pace, cu mici intervenții ale unor consilieri, dar fără să se ajungă la controverse.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

La a 54-a Crizantemă muzicală târgovișteană (II)
Tinerețea Romanței la „Crizantema de aur”
Societățile mari din Târgoviște, afectate de creșterea facturilor la energie!
Simpozion dedicat Zilei Armatei Române
„Creșterea salariului minim nu îmbunătățește cu nimic situația”
Poliția Dâmbovița, cooperare cu autoritățile din Belgia
La a 54-a Crizantemă muzicală târgovișteană (I)
Refacerea DJ 714 din zona montană!
„E o situație critică! Spitalele sunt arhipline”
300 de solicitări de testări COVID pe zi
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La a 54-a Crizantemă muzicală târgovișteană (II)

Să amintim eroica ediția a 53-a – nu este o vorbă în vânt, chiar a fost eroică! – desfășurată în plină pandemie de COVID-19, când, pentru că restricțiile erau draconice, festivalul era cât pe-aci să-și întrerupă numărătoarea, ceea ce ar fi putut duce chiar la amânarea sa sine die. Și dacă s-ar fi petrecut așa ceva, ar fi fost unii invidioși păguboși care ar fi... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale