Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.05.2017 16:30


A A

5 sfaturi pentru a-ti pregati masina de drum lung

Lunile de varf ale sezonului estival se apropie cu pasi repezi si este vremea sa te gandesti unde ti-ar placea sa-ti petreci concediul de vara.

Noi iti putem spune doar atat: este mult mai rentabil sa calatoresti cu masina personala, decat sa mergi cu trenul sau cu avionul.

Cu toate acestea, inainte de a pleca la drum lung, trebuie sa te asiguri ca masina ta este perfect functionala, motiv pentru care iti recomandam sa derulezi o inspectie detaliata.

Iata care sunt aspectele ce trebuie verificate la automobil:

  • Inspecteaza starea pieselor auto, mai ales a componentelor care se uzeaza repede si care sunt predispuse la deteriorare si inlocuieste-le cu unele noi, daca este cazul. Acorda o atentie sporita bateriei auto, deoarece aceasta poate ceda brusc, lasandu-ti masina in drum. Daca bateria este veche si nu mai functioneaza in parametri optimi, este indicat sa te orientezi catre alti acumulatori auto. Unul dintre cele mai performante si fiabile modele este bateria varta silver dynamic 74ah, pe care ti-o recomandam, intrucat masina ta va avea o pornire superioara, iar tu vei putea conduce linistit.
  • Accesorii auto. Drumul cu masina in zilele calduroase poate fi dificil, din cauza temperaturii ridicate. De aceea, trebuie sa-ti acoperi geamurile cu parasolare si sa te asiguri ca sistemul de aer conditionat si climatizarea functioneaza in parametri optimi. De asemenea, verifica functionalitatea geamurilor, intrucat iti garantam ca le vei folosi! Nu uita sa-ti lasi in masina o pereche de ochelari de soare si sa-ti cumperi un bradut de masina, pentru ca in interiorul masinii sa predomine un miros placut.
  • Confortul. Probabil ca vei avea de condus sute de kilometri, asa ca trebuie sa te asiguri inca de pe-acum ca te vei simti confortabil in masina, pe tot parcursul calatoriei. Inlocuieste husele pentru scaune si pentru bancheta din spate, daca acestea sunt invechite si roase, achizitioneaza suporturi pentru telefonul mobil si pentru pahare, sterge bordul si cumpara-ti alta husa pentru schimbatorul de viteze sau pentru volan, daca cele vechi au urme de grasimi sau prezinta defecte. In plus, trebuie sa faci curat in masina! Strange toate gunoaiele si resturile de mancare, aspira covorasele, podeaua si plafonul pentru a inlatura praful si mirosurile neplacute din automobil. Daca ai un copil mic si pleci cu familia in vacanta, celui mic ii va fi util un scaun auto.
  • Accesorii auto si gadget-uri pentru drum lung. Daca vizezi o destinatie indepartata, iata ce nu trebuie sa-ti lipseasca din portbagaj: cablu de tractare si cablu de pornire, in caz ca masina ta ramane fara curentelectric. In plus, nu ar strica sa instalezi in portbagaj si o plasa pentru bagaje, pentru a te asigura ca gentile sunt in siguranta, mai ales daca transporti obiecte casabile. De asemenea, drumurile lungi cu masina pot fi destul de plictisitoare, asa ca vei avea nevoie si de cateva gadget-uri pentru a-ti petrece timpul in  mod placut. Iata cateva sugestii: un DVD portabil, carti audio si CD-uri cu muzica.
  • Dispozitive electronice utile. La acest capitol vom include acele produse electronice care iti vor fi de ajutor in parcurgerea drumului, oferindu-ti directii utile. Pentru ca vremurile in care foloseai harta pentru a te orienta pe meleaguri nestiute a trecut, vei avea nevoie de un GPS portabil, un aparat de radio pe satelit, dar si o statie de emisie-receptie. Aceasta iti va fi extrem de utila in eventualitatea in care te ratacesti sau se intampla ceva neprevazut si nu vei putea chema ajutoare, pentru ca telefonul mobil nu va avea semnal.

Daca nu iti pregatesti masina in mod corespunzator pentru un drum lung, s-ar putea sa ai surprize neplacute. De aceea, este indicat sa-ti iei masurile de precautie necesare pentru a evita intamplarile neprevazute.

Spor la treaba si drum bun!

 

 



Comentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaºi categorie

Amenzi usturãtoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncã disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncã vacante
Investiții importante în infrastructura educaționalã
La Voinești, extinderea sistemului centralizat de gaze naturale este în grafic
10 cursuri de formare profesionalã, prin AJOFM Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Þara Sfântã. O fricã îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDÃ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rãmâne o datã fatidicã în istoria niciodatã liniºtitã a umanitãþii. Iranul ayatollahilort fundamentaliºti a atacat cu o ploaie de drone ºi de rachete Israelul. A fost, se poate spune fãrã nicio urmã de glumã, un atac dinainte anunþat. De multã vreme, Teheranul, însã, nu a avut la îndemânã un „casus belli”, fie ºi jucat la... [citeºte tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citeºte tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale