Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro25.05.2023 00:16

La Direcția Agricol Dmbovița, n acest an,


A A

384 de fermieri dmbovițeni s-au nscris n Programul de tomate

384 de fermieri dmbovițeni s-au nscris n Programul de tomate

*Suprafața total cultivat cu tomate în spații protejate este de 59,48 ha din care eligibile la plat 38,4 ha (1000 mp/ solicitant)

 

 

Violeta Stanciu


Ieri, în cadrul conferinței de pres de la Direcția Agricol Dâmbovița, noul purttor de cuvânt al instituției, Monica Safta a declarat c printre acțiunile importante implementate în primvara anului 2023 de direcția de profil din plan județean sunt cele de derulare a programelor de susținere a fermierilor prin ajutor de minimis, ajutor a crui valoare cumulat pe durata a trei exerciții financiare, exercițiul financiar în cauz și dou exerciții financiare precedente, nu depșește echivalentul în lei a sumei de 20.000 de euro. Unul dintre acestea este Programul de susținere a producției de tomate în spații protejate în primvara anului 2023 aprobat prin Hotrârea nr. 1569 din 28 decembrie 2022. Cererile de înscriere în acest program și documentele prevzute s-au depus pân la data de 1 aprilie 2023. Valoarea maxim în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis este de 3000 euro/1000 mp/ beneficiar și se acord în lei, la cursul de schimb de 4,9490 lei.

 La Direcția Agricol Dâmbovița au fost înscriși 384 de solicitanți în anul 2023, cu o suprafaț total cultivat cu tomate în spații protejate de 59,48 ha din care eligibile la plat 38,4 ha (1000 mp/ solicitant). „La aceast dat sunt 4 legumicultori care au fcut cerere pentru verificarea producției în vederea recoltrii și a valorificrii tomatelor. În urma scandalului iscat la nivel național de folosirea pesticidelor pentru grbirea procesului de coacere a tomatelor, în județul Dâmbovița, inspectorii fitosanitari au prelevat probe de tomate cultivate în cadrul programului de la fermierul Stoica Doru, din localitatea Gura Șuții, sat Speriețeni care are o suprafaț de 1000 mp cu solarii cultivate cu tomate. Pe 10 mai 2023 s-a fcut prima recoltare de roșii din soilurile Paris și Pekonet, soiuri extratimpurii din rsad produs de beneficiar și plantat în solar înclzit cu sobe pe rumeguș, iar proba a ieșit conform”, a declarat purttorul de cuvânt al Direcției Agricole Dâmbovița, Monica Safta.

 

 Comentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Campania 2022 de scheme de sprijin cuplat n sectorul vegetal
Rata șomajului, n scdere: 3,07%
"Calitatea vieții pensionarilor din Romnia trebuie mbuntțit"
Avanseaz lucrrile la rețeaua de canalizare
Conferința ”Educație financiar pentru creșterea afacerilor și dezvoltarea economic”
673 de locuri de munc disponibile
Pensionarii nu ies n strad pentru proteste
676 de locuri de munc disponibile
Fondurile de vntoare, la mare cutare
„Legea salarizrii bugetarilor mai ru i-a nvrjbit”Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rsucire iohannist cu... sticl spart

Domnia sa preedintele României Klaus Werner Iohannis este neam ca obârie etnic. i, de la un neam te atepi s fie exact, nu-i aa, ca un neam precis, ca un „Mercedes”. Dar Domnia sa Klaus Werner Iohannis este neam de-al nostru, de pe malul Cibinului, aa c s-a molipsit de unele metehne mioritice. Asta e.

Deunzi a aprut mre, nu pentru c ar avea vreun metru i optzeci de centimetri, ci, pur... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale