Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.03.2020 00:16


A A

35 de persoane plasate în carantină, în Dâmbovița

COMUNICAT DE PRESĂ

La data de 16 martie 2020, la nivelul județului nostru au fost plasate în carantină instituționalizată 35 de persoane, pentru 177 de persoane s-a dispus măsura autoizolării la domiciliul declarat și au fost recoltate 45 de teste de la persoane considerate eligibile la testare. Menționăm că până la acest moment, nu a fost înregistrat nici un caz de coronavirus. De asemenea, având în vedere Hotararea nr.10/14.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, menționăm că toate persoanele asimptomatice sosite în România, începând cu data intrării în vigoare a acestei hotărâri, din țări care înregistrează cel puțin 500 de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus, au obligația de a se autoizola la domiciliu, în locația declarată la intrarea în țară pentru o perioadă de 14 zile. Persoanele izolate la domiciliu, în situația în care în timpul celor 14 zile dezvoltă simptomatologie specifică infecției cu coronavirus, vor apela Serviciul Național Unic 112, urmând ca un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță să se deplaseze la locație pentru a preleva probe. În funcție de rezultatul testării, starea pacientului și necesarul de îngrijiri medicale, se vor lua măsuri pentru rămânerea în izolare la domiciliu, carantinarea sau internarea cazurilor confirmate și aplicarea tratamentului specific. Lista țărilor care înregistrează cel putin 500 de cazuri de îmbolnăviri se regăsește pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică și este actualizată în permanență. La data de 15.03.2020, țările cu cel puțin 500 de cazuri înregistrate sunt: Spania, Germania, Franța, Elveția, Marea Britanie, Norvegia, Suedia, Olanda, Danemarca, Belgia, Austria, SUA, Japonia. Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații, la linia TELVERDE 0800 800 358.

Director executiv,

Comp. Relații Publice,

Dr. Sorin STOICA

Cons. Marinela POPAComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Amenzi de peste 153.000 lei
Medicii de familie: "Suntem carne de tun"
Amenzi de peste 123.000 lei pentru încălcarea ordonanței militare
Sprijin pentru persoanele cu vârsta de peste 65 ani
Noi restricții de circulație în România!
Amenzi uriașe pentru nerespectarea izolării la domiciliu
Măsuri impuse de starea de urgență
"Nu profitați de nefolosirea cardului de sănătate"
Amenzi pentru ieșirea din izolarea la domiciliu
559 de persoane asimptomatice izolate la domiciliu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

ROMÂNIA FĂRĂ SPERANȚĂ

Războiul cu coronavirus a adus în discuție, pentru guvernanții României – dacă o fi adus-o – o problemă de viață și de moarte pentru milioane, nu este o exagerare, da, pentru milioane de români. 

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale