Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.03.2014 07:20

Din gafele fostei administrații Florin Popescu, dâmbovițenii au fost păgubiți cu…


A A

320 de miliarde pierdute de CJD din corecții financiare

320 de miliarde pierdute de CJD din corecții financiare
Președintele CJD Adrian Țuțuianu a răspuns solicitărilor fostului președinte CJD Florin Popescu: “Să știe ce a lasat în urmă!”

❚ …iar totalul sancțiunilor încă nu a fost calculat, existând procese pentru restul corecțiilor, dar și lucrări care încă nu au fost decontate, fiind blocate de anchetele penale derulate de OLAF și DNA ❚ Din totalul corecțiilor, peste 100 de miliarde au fost plătite chiar din bugetul Consiliului Județean Dâmbovița ❚ Banii astfel pierduți din corecții puteau fi investiți în alte obiective de interes pentru județ, cum ar fi asfaltarea a 53 de kilometri de drumuri ❚ Vizat de anchete, fostul președinte al CJD, Florin Popescu, s-a interesat de situația corecțiilor aplicate proiectelor cu fonduri europene accesate în mandatul său

 

ANDREI VASILIU


 

Președintele CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a venit ieri cu noi precizări despre situația corecțiilor financiare care cocoșează bugetul județean. În cadrul unei conferințe de presă, Adrian Țuțuianu a ținut să răspundă solicitărilor presei, precum și ale unor politicieni, legate de sancțiunile primite de forul administrativ pentru fiecare dintre proiectele europene accesate în mandatul fostului președinte Florin Popescu.

“Am considerat că este util să vă arăt ce s-a plătit, cine a plătit. Într-o formulă generală, cel care a plătit este poporul român, chiar dacă au fost preluate prin OG 14/2013, la bugetul statului. O parte din corecții au fost suportate din bugetul CJD și suma nu este mică. Nu suntem la finalul acestei probleme”, a avertizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Conform documentelor, CJD e bun de plată pentru următoarele corecții financiare:

 

  • la reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște - 18.418.984 RON;
  • pentru Sistemul informatic integrat la nivelul județului Dâmbovița - 25.765 RON;
  • la proiectul privind patrimoniul și infrastructura din zona ansamblului brâncovenesc de la Potlogi - 250.390 lei;
  • modernizarea Drumului Sudului - 3.984.907 RON;
  • proiectul privind turismul balnear - 208.016 RON;
  • Rezevația de zimbri de la Bucșani - 46.220 RON;
  • Fortificațiile medievale de la Curtea Domnească din Târgoviște - 47.208 RON,
  • iar la Parcul Industrial de la Moreni - 9.467.529 RON.

 

 

Vizat de anchete, deputatul Florin Popescu se interesează de situația corecțiilor

Așa cum a explicat însă președintele Adrian Țuțuianu, sumele vor fi mult mai mari în final, întrucât finanțările europene nu au fost complet decontate, iar la fiecare cerere sunt reținuți bani în procentul corecțiilor aplicate, aproximativ 25% din fiecare sumă.

“Am primit o solicitare de tipul acesta de la deputatul Florin Aurelian Popescu, i-am răspuns ca să știe ce a lăsat în urmă la Consiliul Județean Dâmbovița”, a mai spus președintele Adrian Țuțuianu.

În plus, există încă procese pentru unele corecții, iar pentru altele s-a obținut în instanță suspendarea.

 

“Cel care a plătit este poporul român”

“Total corecțiilor financiare este de 32.464.019 RON. De la bugetul statului, s-au suportat în baza OG 14/2013 un total de 21.867.262 RON. Restul sumei s-a plătit însă de la bugetul CJD, respectiv 10.596.756 RON. Motivul este, pe de-o parte, că unele decontări sunt blocate de anchetele penale OLAF și DNA, în cazul Parcului Industrial de la Moreni, sau sumele au fost prea mici pentru a se încadra în prevederile ordonanței”, a mai precizat șeful forului administrativ județean.

Întrebat ce proiecte s-ar fi putut realiza la nivelul județului din banii plătiți pentru corecții, Adrian Țuțuianu a arătat că, spre exemplu, s-ar fi putut asfalta 53 de km de drumuri județene.

 

Nici măcar un singur proiect cu fonduri europene accesat de fosta administrație nu a scăpat de corecții financiare, iar banii vor fi imputați persoanelor vinovate, după ce se va finaliza și situația amenzilor primite de la ANRMAP, după cum a spus președintele Adrian Țuțuianu.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale