Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.04.2020 18:06

Azi, într-o conferință de presă online, președintele CJD a făcut „bilanțul” îmbolnăvirilor de coronavirus


A A

24 de dâmbovițeni au Covid 19

24 de dâmbovițeni au Covid 19

 

Președintele CJD, Alexandru Oprea a declarat azi, în conferința de presă online pe care a susținut-o, că numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus se menține la un nivel constant în județul Dâmbovița, de 24 de persoane! Acest lucru a fost posibil și datorită faptului că două persoane s-au vindecat, alte două, dintre suspecții de Covid 19, s-au pozitivat între timp... și din păcate două persoane au decedat. De asemenea, Alexandru Oprea a ținut să sublinieze că dintre cele 16 persoane aflate la Secția de  Boli Infecțioase, 15 au o stare de sănătate bună, iar o singură persoană are o stare de sănătate ceva mai precară,  din cauza unor afecțiuni medicale mai vechi, cu precizarea că niciuna nu este supusă procedurilor de terapie intensivă.

„Astăzi, când vorbim, în județul Dâmbovița, numărul persoanelor infestate este de 24. Este îmbucurător faptul că numărul persoanelor5s9l infectate cu Covid 19 în județul Dâmbovița nu a crescut. Ieri, la nivelul Secției de Boli Infecțioase am avut două persoane declarate vindecate în urma testării, testele au fost negative, ieri s-au externat. Este vorba de o persoană din Corbii Mari și de acel băiat de la Serdanu. Din păcate, din suspecții pe care-i aveam la nivelul Secției de Infecțioase, și nu este niciun secret, s-au pozitivat două teste, este vorba de o persoană de la Bucșani și una de la Ciocănești, astfel încât suntem cu același număr de pacienți confirmați pozitiv la nivelul Secției de Boli Infecțioase a SJUT. Sigur că în numărul acela intră, din păcate pentru noi, și cei doi decedați, cel care a decedat în București și cel care a decedat săptămâna trecută la nivelul Secției de Infecțioase a SJUT. Fac precizarea că aceste persoane sunt dintre cele infectate în cadrul Centrului de Dializă de la București, deci nu au fost infectate în județul Dâmbovița.  

Mai fac precizarea că în prezent din cele 16 persoane aflate la nivelul Secției de Infecțioase, 15 au o stare de sănătate relativ bună, o singură persoană având și niște afecțiuni medicale mai vechi are o stare de sănătate mai precară, cu precizarea că niciunul dintre ei nu este supus procedurilor de terapie intensivă. Deci nu avem astfel de cazuri. Ceea ce este îmbucurător pentru noi este faptul că nu a crescut nici numărul persoanelor infectate, deci ne-am menținut la cei 16. De asemenea, numărul suspecților pe care îi avem internați, cu simptome, la nivelul Secției de Infecțioase, astăzi, este o singură persoană care a fost testată și așteptăm rezultaul testării. Fac precizarea că tot ce am avut carantinat la nivelul județului Dâmbovița au fost testați de către colegii de la DSP Dâmbovița și în urma primirii rezultatelor acestor teste oamenii respectivi au ieșit din carantină, urmând ca această procedură de carantinare să continue pentru toți cei care vin, pentru că toată Europa este declarată zonă roșie. Avem azi, când vorbim, ieșite din carantină 54 de persoane, care au fost testate de două ori așa cum prevăd protocoalele medicale”, a declarat președintele CJD, Alexandru Oprea.

 

La Secția de Ortopedie... se pregătește un nou compartiment de ATI pentru bolnavii de Covid 19!  

 

Secția de Ortopedie a SJUT... pregătită să primească bolnavi de Covid 19! Aici se lucrează intens la finalizarea  noului compartiment de Terapie Intensivă care va prelua bolnavii în stare gravă, cu probleme respiratorii.

„Fac precizarea că SJUT, prin Secția de Infecțioase este în prima linie a bătăliei contra coronavirusului, unde sunt persoanele internate. Cu un efort bugetar substanțial am reușit să pregătim a doua linie de combatere a acestui flagel prin alocarea spațiilor pe care le avem la dispoziție în cadrul Secției de Ortopedie. Mâine suntem gata cu ceea ce înseamnă amenajarea și dotarea. Mulțumesc pe această cale sponsorilor, în speță celor de la Heidelberg care ne-au ajutat cu paturile de  Terapie Intensivă, vreau să mulțumesc încă o dată celor de la Rotary care ne-au pus la dispoziție ventilatoarele, cei de la Heidelberg – monitoare de funcții vitale, mulțumesc Băncii Transilvania, d-nei directoare Mădălina Marinescu care și-a dublat contribuția în acel fond de solidaritate și în urma discuțiilor pe care le-a avut cu conducerea SJUT cumpără și cele 10  injectomate necesare pentru aceste spații, pentru acele paturi ATI.  

În conformitate cu ordinul de ministru, Spitalul de la Pucioasa și Secția de Ginecologie de la Spitalul Moreni sunt declarate ca fiind spital și secție suport. Astăzi, la Spitalul de la Moreni a născut o gravidă venită din zona Corbii Mari suspectă, dar în urma testării și dumneaiei și nou născutul au fost declarați negativi, dar am luat toate măsurile de siguranță. La Spitalul Pucioasa nu am avut și nu avem până astăzi nicio persoană suspectă, nicio persoană infectată...”, a completat președintele CJD, Alexandru Oprea.

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale