Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.01.2016 00:17

În Dâmbovița


A A

19 localități, în custodia Serviciului Județean de Apă și Canalizare

19 localități, în custodia Serviciului Județean de Apă și Canalizare

❚ Deși intenția conducerii instituției este să mai preia în administrație și alte localități, până nu se va ști clar ce se întâmplă cu acest Serviciu, deocamdată, lucrurile rămân așa cum sunt ❚ Practic, Serviciul Public Județean de Apă și Canalizare Dâmbovița, aflat în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, preia stații care nu beneficiază de foarte multe branșamente și le face rentabile

interviu cu ing. Ioana Cristea, directorul Serviciului Public Județean de Alimentare cu Apă și Canalizare Dâmbovița

VIOLETA STANCIU


Rep.: Este profitabil Serviciul Public Județean de Apă și Canalizare Dâmbovița?

- Nu aș putea să spun că este un serviciu profitabil. În anul 2014 am terminat pe excedent bugetar, însă în anul 2015, pentru că au intervenit niște probleme mult mai serioase în ceea ce privește exploatarea stațiilor de alimentare cu apă în localitățile pe care le administrăm, cheltuielile pe mentenanță au fost mult mai mari și cea mai mare problemă pe care am întâmpinat-o a fost nisiparea puțului de la stația de alimentare din Cândești. Valoarea lucrărilor de acolo ne-a dat puțin peste cap, deoarece cheltuielile ne-au ridicat prețul la apă cel puțin la dublu în localitatea Cândești. Plus de asta, față de conducerea CJD noi ne-am luat niște angajamente vizavi de banii pe care îi primim pentru dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă și a creșterii nivelului de trai (care constă în câte persoane beneficiază de alimentare cu apă în condițiile impuse de UE sau câte persoane au canalizare), în sensul că am încercat să facilităm la cât mai multe gospodării accesul la branșarea la apă curentă și canalizare. Or, toate aceste facilități pe care noi le-am acordat înseamnă bani, sume pe care nu le-am m-ai regăsit în bugetul, în „pușculița” Serviciului de Alimentare cu Apă. Aceștia s-au regăsit în schimb, în mai puține cheltuieli, la familiile care au beneficiat de serviciile noastre.

 

Rep.: În câte localități operați în momentul de față?

- Ca și comune, noi avem în prezent 17, dar în 2015 am mai preluat încă două sisteme de alimentare cu apă și canalizare, deci în total 19. Este vorba despre Slobozia Moară și Brezoaele. Aș vrea să fac precizarea că sunt stații de alimentare cu apă, de exemplu comuna Voinești care are trei stații de alimentare cu apă:Voinești, Gemenea, Izvoare. Nu aceeași situație este în comunele Raciu și Lucieni, care au fiecare câte o singură stație de alimentare cu apă de care beneficiază satele componente. Comuna Dobra are două stații de alimentare cu apă și două stații de canalizare, la Dobra și Mărcești.

 

Rep.: Cum ar fi mai bine să fie aceste stații, una pentru toată comuna sau pe fiecare sat component?

- Momentan, cel puțin pe partea de canalizare, se merge pe ideea unei stații care să deservească mai multe localități, pentru că sunt cheltuieli mai puține. De asemenea, sunt anumite chestiuni pe care le au în vedere proiectanții vizavi de fiabilitatea și funcționalitatea stațiilor respective.

 

Rep.: Intenționați să preluați în administrare și alte localități în perioada următoare?

- Deocamdată mă opresc în a mai face precizări cu privire la preluarea unor stații până nu se decide clar ce se va întâmpla cu Serviciul Public Județean de Apă și Canalizare. Noi vrem. Intențiile noastre sunt în continuare de a mai prelua stații care nu beneficiază de foarte multe branșamente. Angajamentul pe care l-am luat față de administrația județeană a fost ca în toate localitățile să ducem nivelul de branșare și de alimentare cu apă undeva la peste 80% din populația existentă în fiecare localitate. Avem și localități în care nivelul de branșare a ajuns aproape de 100%.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Rovana Plimb la 28.01.2016 00:03

Mama ,ce se mai lauda asta cu profitul ei ,pardon : ,,suntem pe plus"ii placea sa spuna !Ce tare ! Ce de minciuni !


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale