Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.02.2018 00:21

La Târgoviște, fostul proiect de anvelopare a tăiat șansele accesării de bani guvernamentali


A A

1500 de apartamente, reabilitate cu fonduri europene

1500 de apartamente, reabilitate cu fonduri europene

❚ „Proiectul cu reabilitarea termică este celebru, început în 2009, blocurile lăsate în diferite stadii de degradare, Ministerul nu ne mai alocă sume de bani până nu le terminăm pe cele pe care le avem, așa că nu putem decât să facem pe fonduri europene”, a spus primarul Cristian Stan

 

ANA MARIA POPESCU

 


 

În momentul de față nu prea există surse de bani pentru rezolvarea problemelor vechiului proiect de reabilitare termică, așa că edilul municipiului Târgoviște și-a propus să reînceapă procesul de anvelopare a blocurilor, însă de această dată prin fonduri europene. Vechiul proiect demarase în anul 2009, dar nici până în ziua de astăzi nu a fost finalizat, înregistrând o multitudine de probleme care creează mari dureri de cap autorităților locale, dar mai ales proprietarilor de apartamente. În cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului, Cristian Stan, a vorbit despre problemele pe care le mai întâmpină și astăzi cu proiectul început acum aproape nouă ani, precum și despre imposibilitatea de a mai primi bani guvernamentali pentru proiecte noi de reabilitare termică până nu este finalizată celebra investiție, dar și despre planurile îndrăznețe de accesare de fonduri externe pentru a reabilita termic și a moderniza energetic mai multe blocuri de locuințe din municipiul reședință de județ. Se pare că administrația târgovișteană și-a propus să atragă cel puțin 15 milioane de euro din bani europeni pentru a reabilita termic un număr de aproximativ 1500 de apartamente din municipiul reședință de județ. Momentul demarării primelor investiții nu este deloc departe, la momentul acesta fiind deja depusă o primă cerere de finanțare pentru reabilitarea termică a 10 scări de bloc.

„Blocurile au fost lăsate în diferite stadii de degradare”

„Nu avem în momentul de față un procent atât de important în ceea ce privește reabilitarea termică a clădirilor din mai multe considerent, trebuie spus pe de-o parte că reabilitarea termică a blocurilor, spre deosebire de celelalte proiecte reprezintă o investiție condiționată de acordul proprietarilor de apartamente. Acum avem pe fonduri europene o cerere de finanțare și vom mai avea cel puțin una, dacă nu chiar două, sperăm să ajungem undeva spre 15 milioane de euro și vom reuși să reabilităm termic 1500 de apartamente. Proiectul cu reabilitarea termică este celebru, început în 2009, blocurile lăsate în diferite stadii de degradare, Ministerul nu ne mai alocă sume de bani până nu le terminăm pe cele pe care le avem, nu putem decât să facem pe fonduri europene. Adică ne alocă o sumă de bani, dar nu pe obiective noi și aici este problema... Cele pe care le avem, vă dați seama că foarte greu vine un constructor să termine un bloc și să încaseze 300 de milioane, care ar reprezenta restul de lucrări plus că ar mai avea și restul de lucrări care au fost efectuate înainte... Și aici este o problemă pe care în timp o vom rezolva. Dar pot să vă spun că pe fonduri europene intenționăm să reabilităm 1500 de apartamente”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale