Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.01.2021 00:16

În perioada august – decembrie 2020, la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița,


A A

150 de donatori de plasmă anti-COVID

150 de donatori de plasmă anti-COVID

VIOLETA STANCIU


150 de donatori care s-au vindecat de Covid-19 au trecut pe la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, pentru a dona plasmă, în perioada august – septembrie 2020! De regulă aceștia au contactat ei singuri Centrul de Transfuzie, în vederea programării la donare. Potrivit directorului instituției, dr. Iulia Stanciu, săptămâna aceasta este acoperită în totalitate pe donarea de plasmă, iar programările curg în continuare pentru într-o zi nu se pot face mai mult de 4-6 recoltări. În ceea ce privește activitatea de donare obișnuită, donatorii sunt mai puțini acum la început de an, dar încet-încet se va intra în normal. ,,Am început slăbuț, cum începe de obicei anul, pentru că aceasta este prima tranșă de recoltare, prima săptămână de lucru, am reușit să strângem ceva ca să validăm joi. Mai puțini donatori se adună acum la început de an, am cerut ajutor colegilor de la spital ca să mai trimită aparținători. Se mai mobilizează grupuri, în orice caz trebuie să ne pornim. Planificările la donatorii de plasmă merg în continuare pentru că ele sunt făcute de anul trecut și avem cam 4-5-6 recoltări de plasmă pe zi, mai mult nu putem. Îi programăm în fiecare zi, cine sună. Avem și pentru săptămâna aceasta programări și în general ne-au sunat ei. Noi am împărțit niște afișe și cărți de vizită cu detaliile acestea, cu criteriile de donare de plasmă și numărul de telefon unde să se adreseze. Trebuie să sune înainte ca să stabilim dacă sunt parametri de timp, mă refer la timpul care curge după infectare și după ieșirea din carantină, să fie perioada optimă și bineînțeles dacă îndeplinește criteriile de donare. Mulți au fișă la noi, sunt donatorii de sânge care știu care este procedura și cunosc criteriile de eligibilitate. Pe anul 2020 am reușit să recoltăm 4000 de unități, per total, cu toate că a fost un an foarte greu. Noi recoltăm sângele total care se procesează în concentrat eritrocitar, trombocitar și plasmă. Noi recoltam cam 5000 de unități pe an și acum am reușit să facem 4000 de unități în condițiile unui an foarte dificil. Este foarte bine, nu mă așteptam mai ales că au căzut colectele mobile care se desfășurau de două ori în spitale, și erau bătute în cuie, la Moreni, Pucioasa au căzut în 2020. La fel, jandarmii au fost ocupați și nu au mai venit în același număr, nu au mai fost atât de numeroși ca atunci când mergeam noi la ei. Au fost mobilizați la noi, dar mai puțini. O acțiune care ne-a fost de mare ajutor a fost cu Arhiepiscopia. La ei chiar dacă nu am recoltat în teren, au fost mobilizați la noi și am recoltat de la 25 -30 de persoane pe zi, ceea ce a fost foarte bine’’, a declarat directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, dr. Iulia Stanciu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rata șomajului: 2,79 %
Campania cererilor unice pentru subvențiile APIA
217 locuri de muncă ofertate de agenții economici
Ateliere de lucru organizate de Agenția Antidrog Dâmbovița
Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu", din ce în ce mai populară
Agricultura a contribuit cu 7% la economia județului Dâmbovița în 2022
Mobilizare pentru "Ora Pământului" la Titu
„Donarea... nu este o tranzacție”
"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"
Dispensar Uman nou-nouț la Niculești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale