Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
24.10.2023 00:17
În Dâmbovița, cu sprijinul Ministerului Educației,
14 unități de învățământ luptă contra abandonului școlar

foto arhivă
*O veste încurajatoare pentru educația din Dâmbovița este faptul că dintre cele 14 unități de învățământ din județ care au aplicat pentru a doua rundă a PNRAS, toate au fost declarate eligibile pentru a primi sprijinul necesar
Ministerul Educației din România a dat recent un semnal puternic în lupta împotriva abandonului școlar prin redeschiderea celei de-a doua runde în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS). Această inițiativă este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar suma de 150 de milioane de euro alocată este menită să susțină școlile în demersul lor de a combate fenomenul abandonului școlar.
Ceea ce reprezintă o veste încurajatoare pentru educația din Dâmbovița este faptul că 14 unități de învățământ din județ au aplicat pentru a doua rundă a PNRAS și toate au fost declarate eligibile pentru a primi sprijinul necesar.
Proiectul în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar cuprinde o serie de activități menite să abordeze diverse aspecte legate de acest fenomen. Aceste acțiuni includ atât măsuri pentru elevi, precum consiliere psihologică și profesională, ore remediale, activități extracurriculare precum excursii, tabere și concursuri sportive, cât și cursuri de formare pentru profesori. De asemenea, fondurile alocate vor fi folosite și pentru dotarea școlilor cu resurse tehnologice și materiale didactice de calitate.
Această inițiativă vine într-un moment critic, deoarece educația a fost puternic afectată de pandemia de COVID-19, iar fenomenul abandonului școlar a devenit o preocupare majoră. Cu sprijinul financiar din cadrul PNRAS, școlile din Dâmbovița pot să continue eforturile lor de a menține elevii pe drumul educației și de a oferi oportunități de învățare mai bune.
Ștefan Khalil
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți - 2023Mobilități ERASMUS+ la Liceul de Arte „Bălașa Doamna”
Întristarea unui bogat
Niciun liceu cu 0% promovabilitate la Bac nu va mai avea clasa a IX-a
Autoritățile locale, preocupate de modernizarea unităților de învățământ
Singurătatea în bogăție
Hramul seminarului teologic ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur”
Performanță deosebită pentru târgovișteanul Darius Andrei Butuligă
UVT, între cele 8 centre regionale de orientare în carieră
Târgul regional de știință „CODE kids fest” Dâmbovița 2023 și-a desemnat câștigătorii
Editorial
„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (II)

A se lua seama, cu toată seriozitatea, la ceea ce s-a întâmplat, fără să fie o întâmplare câtuși de puțin, în San Francisco, la Summitul Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific, de pe la mijlocul lui noiembrie 2023. Ne oferă, dacă nu avem mintea năucă, ci gata să facă un minim efort de a înțelege „mersul lumii”, o perspectivă a unui orizont geopolitic de pe care s-a ridicat un colț al... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.
Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
