Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.08.2014 00:17

După ce lucrările au fost reevaluate și reexpertizate, Primăria Târgoviște a alocat...


A A

14 miliarde lei pentru anveloparea a 68 de blocuri restante

14 miliarde lei pentru anveloparea a 68 de blocuri restante
La Târgoviște, există și imobile unde proprietarii nu au mai așteptat proiectele primăriei și reabilitează blocurile cu fonduri proprii

❚ Acestea au rămas din cele 94 de imobile cu care a pornit la drum proiectul de reabilitare termică ❚ Din totalul de 94 blocuri contractate în perioada 2007-2011, când lucrurile au mers ca pe roate, doar 26 au fost finalizate și recepționate de administrația locală, restul rămânând... în aer și în diverse stadii de execuție, din cauza intrării în insolvență a unor constructori și a diminuării sumelor acordate Târgoviștei de la Ministerul Dezvoltării Regionale ❚ Pe lângă vestea bună a reluării lucrărilor la aceste 68 de blocuri, în anul 2012, au fost aprobate documentații tehnice pentru 77 de imobile noi

ANA MARIA POPESCU


În perioada 2007-2011, echipa administrativă a municipiului Târgovi ște a încheiat contracte de lucrări pentru reabilitarea termică a 94 de imobile!

O vreme lucrurile au mers bine, însă firul s-a rupt în momentul în care firmele contractate să execute lucrările au intrat în insolvență și astfel proiectul ce privea creșterea performanței energetice a intrat în impas.

Lucrările au rămas în aer, iar Primăria Târgoviște nu numai că a rămas cu o serie de probleme, dar a trebuit să înfrunte și nemulțumirile cetățenilor care s-au trezit cu imobilele „cârpite” și care, în loc să se bucure de o creștere a performanței energetice, au avut parte de infiltrații, igrasie și alte asemenea probleme.

 

 

Lucrările lăsate de izbeliște vor fi duse la capăt

Până la momentul actual, doar 26 de imobile au fost anvelopate și recepționate de reprezentații administrației locale, restul de 68 de blocuri au rămas abandonate în diverse stadii de execuție.

După ce proiectul de anvelopare a blocurilor a stagnat câțiva ani, echipa administrativă a Primăriei Târgoviște dă asigurări că în cel mai scurt timp lucrurile vor intra în normalitate, iar lucrările lăsate de izbeliște de „constructorii insolvabili” vor fi reluate și finalizate.

Lucrările au fost reevaluate și reexpertizate, Primăria Târgoviște a preluat situația și a alocat peste 14 miliarde lei vechi pentru continuarea lucrărilor la cele 68 de imobile începute și rămase neterminate.

 

În prezent, se lucrează la 10 imobile

Cristian Stan, viceprimarul municipiului Târgoviște, ne-a precizat în acest sens:

„Ca urmare a inițierii Programului Național Multianual privind Creșterea Performanței Energetice, Primăria Târgoviște a încheiat în perioada 2007-2009 contracte de lucrări pentru patru blocuri de locuințe, iar în perioada 2009-2011 pentru 90 de imobile, fiind executate și recepționate la acest moment 26 de imobile. În urma încetării de drept a contractului de execuție din cauza intrării în insolvență a constructorilor, lucrările întrerupte au fost reevaluate, reexperizate și au fost întocmite documentațiile tehnice necesare în vederea continuării lucrărilor rămase de executat. În prezent avem 68 de imobile nefinalizate, la acest moment fiind în execuție 10 imobile. De asemenea, în anul 2012, au fost aprobate documentații tehnice pentru 77 de imobile noi. Situația pe care o avem în momentul de față vizează imperativul ca de la nivelul Primăriei Târgoviște să fie preluate aceste datorii pe care Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice le are față de Primăria Târgoviște și Asociațiile de proprietari pentru a putea demara aceste lucrări. Dincolo de faptul că au intrat în insolvență constructorii și dincolo de prelungirea nejustificată, în opinia mea, în perioada 2009- 2012, a perioadei de execuție pentru aceste lucrări, aș menționa o altă cauză pentru care suntem în acest stadiu cu anveloparea blocurilor: diminuarea sumelor de bani care au fost direcționate către municipiul Târgoviște; în anul 2011 la nivelul Primăriei Târgoviște, suma a fost diminuată cu 5 milioane lei. Din bugetul municipiului Târgoviște au fost preluate undeva la vreo 14 miliarde creanțe și finanțate aceste lucrări, pentru ca ele să continue lucrările la cele 68 de imobile care în momentul de față sunt în diferite stadii de execuție”.

 

Există și imobile cu lucrări în regie proprie

Sunt însă în municipiu și cazuri fericite, unde cetățenii au ales să nu meargă pe mâna Programului Național privind Creșterea Performanței Energetice și a Primăriei Târgoviște și să reabiliteze termic imobilele cu fondurile proprii.

Este și cazul Blocului 6TP din centrul municipiului, unde oamenii și-au suportat singuri costurile anvelopării și se pare că lucrurile merg bine.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Străzile din satul Suduleni au fost modernizate
Proiectul de asfaltare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere
Schimbări climatice afectează vegetația în sudul județului Dâmbovița
Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale