Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.01.2015 00:18

Consiliul Județean Dâmbovița trebuie să suporte din bugetul propriu...


A A

11 miliarde lei vechi cheltuieli neeligibile la Parcul Industrial Moreni

11 miliarde lei vechi cheltuieli neeligibile la Parcul Industrial Moreni
Proiectul european de la Parcul Industrial Moreni a adus în prim-plan o situație specială: de multe ori legislația nu se potrivește cu realitatea

❚ Situație dificilă pentru care forul administrativ județean a propus chiar modificarea legislației la Ministerul Economiei ❚ La Parcul Industrial Moreni se derulează un proiect european, însă pentru că instalațiile electrice realizate în cadrul acestuia au intrat automat în proprietatea SC Electrica, CJD s-a „trezit” că trebuie să suporte din bugetul propriu cheltuielile neeligibile, deloc de neglijat

ANA MARIA POPESCU


Pentru că de cele mai multe ori legislația în vigoare nu este armonizată cu realitatea, aceasta creează mari probleme administrațiilor județene și locale, mai ales atunci când vine vorba despre finalizarea proiectelor europene, când apar cheltuieli neeligibile care produc mari găuri în bugete.

Consiliul Județean Dâmbovița se confruntă în prezent cu o situație dificilă la Parcul Industrial Moreni, acolo unde se derulează un proiect european. Însă pentru că instalațiile electrice realizate în cadrul proiectului au intrat automat în proprietatea SC Electrica, pentru că așa prevăd actele normative în vigoare, forul administrativ județean s-a „trezit” că trebuie să suporte din bugetul propriu cheltuieli neeligibile care depășesc 11 miliarde lei vechi.

 

De ce ar trebui neapărat schimbată legislația

Președintele Consiliului Județean, Adrian Țuțuianu, a mers personal la Ministerul Economiei pentru a cere sprijin în rezolvarea acestei probleme apărute la Moreni, dar mai ales pentru modificarea legislației, ca să se evite asemenea situații pe viitor.

Asta pe de o parte, pentru că pe de altă parte, regulile pentru accesarea de proiecte europene pe Proiectul Operațional Regional sunt stricte și au prevederi clare atunci când vine vorba de proprietatea lucrărilor executate.

„Am cerut Ministerul Economiei sprijin pentru clarificarea unei situații de pe proiectele europene, anume, toate instalațiile electrice - și noi avem situația de la Parcul Moreni - care se realizează pe bani europeni intră în proprietatea Electrica, ceea ce pentru noi înseamnă cheltuială neeligibilă. Avem situația de la Parcul Moreni, unde va trebui să plătim circa 11 miliarde lei vechi cheltuieli neeligibile ca să putem închide proiectul. Am solicitat un punct de vedere și o clarificare, chiar o modificare de acte normative, pentru a nu avea situația aceasta măcar pentru viitor, întrucât o condiție POR este aceea de a fi proprietarul lucrărilor pe care le execuți”, a explicat președintele CJD, Adrian Țuțuianu.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla, deocamdată problema este în analiză.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Autoritățile locale din Runcu anunță noi proiecte de investiții
Medicii de familie, cu plata la zi
Turismul dâmbovițean, în regres
Gaze naturale în comuna Raciu
252 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Parteneriat important la orizont
241 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Primăria Runcu își propune asfaltarea a trei kilometri de drumuri
Scăderi importante privind autorizațiile de construcție pentru locuințe
263 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale