Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro29.07.2022 00:16

Proiecte importante aprobate ieri la ședința Consiliului Local Municipal


A A

10 unități de învățământ din Târgoviște vor intra în reabilitare

10 unități de învățământ din Târgoviște vor intra în reabilitare

Ștefan Khalil


Ieri a avut loc ședința Consiliului Local Municipal (CLM) Târgoviște, aferentă lunii iulie 2022. În cadrul acesteia a fost aprobată o serie de proiecte de hotărâre care prevăd reabilitarea a nu mai puțin de 10 unități de învățământ din municipiul Târgoviște. Este vorba despre un complex de investiții, din care șapte pe renovare, trei pe POR. Singura problemă legată de acest subiect a fost semnalată de consilierul PNL, Alexandru Tică, care este și inspectorul școlar general adjunct al IȘJ Dâmbovița, spunând că relocarea elevilor de la aceste unități de învățământ nu va fi făcută ușor. Primarul Daniel Cristian Stan a spus că într-adevăr, relocarea nu se va face ușor, dar este o oportunitate mare pentru Primăria Târgoviște să prindă aceste programe prin care pot fi reabilitate atât de multe instituții de învățământ. În acest program sunt incluse următoarele unități de învățământ: Grădinița cu program prelungit nr 1, Grădinița cu program prelungit nr 2,  Grădinița cu program normal nr 11,  Școala Gimnazială Grigore Alexandrescu din Târgoviște, Școala Gimnazială Prof, Paul Bănică  Liceul Teoretic Ion Heliade Rădulescu,  Liceul Voievodul Mircea, Școala Gimnazială Ioan Alexandru Brătescu-Voinești,  Școala Gimnazială Vasile Cârlova și Colegiul Economic Ion Ghica. Despre acest subiect a vorbit și primarul Daniel Cristian Stan. „Nu avem cum să ratăm aceste surse de finanțare. Vom încerca să găsim soluții să le etapizăm. În orice caz, cred că primele șapte vor începe oricum mai devreme pentru că sunt pe PNRR, axele se deschid în septembrie și e vorba despre 300 de milioane de euro, care sunt banii la nivel național în momentul acesta și ar fi păcat să ratăm o asemenea șansă. Pentru celelalte…atât noi Primăria Târgoviște, cât și Inspectoratul Școlar, va trebuie să găsim împreună soluții pentru relocarea elevilor. Repet, nu avem cum să ratăm aceste programe. Programul Național de Redresare și Reziliență nu va mai exista, sunt convins de acest lucru și ar fi păcat să nu reușim să fructificăm acum” , a transmis primarul Daniel Cristian Stan.

Toate cele 10 proiecte au fost aprobate în unanimitate de consilierii prezenți.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Infrastructura școlară, în continuă dezvoltare
Tinerii i-au cinstit pe Sfinții Martiri Brâncoveni
Dubai - laboratorul viitorului
Președintele Sanitas Dâmbovița reclamă o nedreptate făcută medicilor și asistenților medicali!
Direcția Agricolă Dâmbovița evaluează calamitățile produse de secetă
Pasajul rutier de la PAVCOM, aproape de finalizare
Cui îi aparține România?
Planul de acțiune în domeniul drogurilor, în dezbatere
Transformare radicală a fostelor puncte termice
Oare românii și-au pierdut mințile?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dubai - laboratorul viitorului

De multe ori este bine să privim și spre alte orizonturi, pentru a înțelege mai bine lumea în care trăim. A călători este acum la îndemâna românilor și acest articol este un îndemn la a descoperi un pic mai mult decât litoralurile Greciei sau Turciei.

 Dubaiul s-a dezvoltat enorm în ultimii 20 de ani, ajungând la o populație de vreo 3 milioane... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale