Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.09.2015 00:15

Ieri, la 25 de ani de la înființarea unității în Dâmbovița și la 122 de ani de la înființarea acestei instituții în România


A A

1 septembrie, cea mai importantă sărbătoare la Jandarmerie

1 septembrie, cea mai importantă sărbătoare la Jandarmerie
Evenimentul a fost marcat și de Jandarmeria Dâmbovița printr-un simpozion documentar, cu invitați speciali și acordare de diplome festive

VIRGIL VOINESCU


Aniversarea a 25 de ani de la înființarea Unității Militare 0705 Târgoviște - Jandarmeria Dâmbovița și a 122 ani de la prima atestare istorică a Jandarmeriei rurale au fost marcate ieri de Inspectoratul de Jandarmi Județean „Mircea cel Bătrân” Dâmbovița, printr-un simpozion documentar privind cele două momente importante din trecutul acestei instituții de ordine publică.

Alături de col. Costel Gavrilă, comandantul instituției, au participat la simpozion 80 de cadre active, foști șefi ai instituției, acum în rezervă, dar și oficialități județene, prefectul județului Ioan Marinescu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, subprefectul Antonel Jîjîie, președintele ATOP - Mihai Trifan, precum și alți invitați din instituțiile județului cu activitate în domeniul asigurării siguranței, ordinii și liniștii publice, col. Mirel Pietreanu – șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița, col. Sorin Voiculescu - șef Secția Serviciului de Telecomunicații Speciale a județului, col. Constantin Marin – SRI Dâmbovița, cms.șef Viorel Tănase - șef Bază MAI Găești, alți șefi de obiective.

Importanța Jandarmeriei

Cu acest prilej sărbătoresc, col. Sârbu Gheorghe și col. Costel Gavrilă au prezentat comunicările intitulate „122 de ani de la prima atestare istorică a Jandarmeriei rurale” și respectiv comunicarea cu tema „25 de ani de la înființarea UM 0705 Târgoviște (Jandarmeria Dâmbovița)”. De asemenea, au fost rostite alocuțiuni de către foștii comandanți privind momente importante din istoria de 25 de ani a Jandarmeriei Dâmbovița. De asemenea, în cadrul simpozionului, a fost prezentat cadrul de funcționare al instituției Jandarmeriei, organizarea, precum și aspectele evolutive din ce a însemnat Jandarmeria de-a lungul timpului. Prefectul județului Dâmbovița, Ioan Marinescu, a subliniat importanța acestei instituții în contextul actual, i-a apreciat activitatea și a transmis urările tradiționale pentru astfel de momente.

„Avem în față o istorie. Ne uităm cu admirație către trecut și cu speranță către viitor. Personal vă spun că sunt foarte mulțumit de modul cum colaborez cu această instituție. Am încredere deosebită în colectivul de aici și mulțumesc pentru modul cum vă îndepliniți sarcinile”, a subliniat prefectul.

În finalul manifestării șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean „Mircea cel Bătrân” Dâmbovița a înmânat un număr de 22 de diplome aniversare atât foștilor conducători ai instituției, cât și invitaților, șefi de instituții colaboratoare în activitățile specifice asigurării liniștii și ordinii publice.

Scurte referințe istorice

● La data de 1.09.1990 a luat ființă Batalionul 50 Jandarmi Târgovi ște cu indicativul UM 0705, iar începând cu 1.01.1998, Batalionul 50 se reorganizează în Comandamentul de Jandarmi Județean Dâmbovița. Comandamentul unității, împreună cu Drapelul de luptă, a fost mutat în cazarma din localitatea Ochiuri.

● La 1 septembrie 1893, s-a înființat Jandarmeria Rurală, instituită prin „Legea asupra Gendarmeriei Rurale”. Practic, în urmă cu 122 de ani, necesitatea unei forțe specializate, puternice, a cărei misiune principală să o constituie paza și ordinea de stat, asigurarea liniștii și libertății cetățeanului, protecția proprietății, precum și a modului de aplicare și respectare a legilor țării, au determinat intensificarea acțiunilor factorilor de conducere politică și militară pentru elaborarea unei legi de organizare a Jandarmeriei rurale.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Investiții masive în infrastructura educațională la Dobra
Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale