Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.05.2020 09:12

Semnal de alarmă via ISJ Dâmbovița:


A A

"1% dintre profesori și 15% dintre elevi nu au acces la învățare în sistem online"


Pentru a afla câți copii, dar și câte cadre didactice din județul Dâmbovița nu au acces la internet și la  mijloacele moderne de învățare, respectiv de predare, la distanță... prin intermediul dispozitivelor  electronice moderne, gen laptop, tabletă, telefon, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița a analizat situația tuturor unităților de învățământ din județ. Rezultatul a fost că 15% dintre elevii județului nu pot participa la învățarea în sistem online. De cealaltă parte, a profesorilor, doar 1% dintre ei nu pot asigura predarea la distanță.     

„Imediat după 11 martie am făcut repede o analiză în școlile din Dâmbovița să vedem câți elevi și câți profesori au sau nu acces la resursele acestea online care sunt foarte populare acum și am obținut o serie de date. Am reluat cercetarea, la începutul activității de după vacanță, și am constatat că lucrurile s-au îmbunătățit considerabil, cu 5% a crescut numărul copiilor care au acces la internet și au și un calculator, laptop sau telefon modern. La 24 aprilie 2020 din numărul total de elevi, la nivel de județ, avem aproape 85% care au acces la internet și dispozitive electronice. Evident, restul până la 100% nu dispun.

Dintre cadrele didactice surprinzător este că am găsit și aici peste 1% din numărul de profesori care nu dispun de dispozitive electronice cu acces la internet. Bineînțeles că aceste cifre sunt destul de diferite de la mediul urban la mediul rural în sensul că dacă în urban peste 90% dintre copii au posibilitatea să se conecteze cu școala, în mediul rural sunt cam 80%, ceea ce era cumva previzibil. Cercetarea noastră a cuprins fiecare școală în parte. Anumite școli au luat niște măsuri mai interesante  și au propus niște măsuri de implementare a acestui învățământ la distanță de la înscrierea pe tot felul de platforme, unele  gratuite, de fapt majoritatea sunt gratuite, pentru că mulți dintre cei care găzduiesc aceste platforme le-au dat drumul la liber în această perioadă...

Sunt și contracte încheiate cu firme de telefonie. Trebuie să recunosc că depinde foarte mult și de conducerea școlii... cât de repede s-a mișcat fiecare. Mai mult decât atât văd că există în ultima perioadă mult interes și din partea unor primării care și-au propus să cumpere tablete conectate la internet... și mă refer la Titu, Pucioasa, dar sunt mult mai multe. Sunt și inițiative de genul „donați un dispozitiv pentru școală”, dar astea sunt așa paleative pentru că nu se rezolvă problema importantă. Numeric e bine să știm că avem un număr de aproape 10.000 de copii care nu dispun de dispozitive electronice”, a declarat inspectorul generat școlar al IȘJ Dâmbovița, prof. Sorin Ion în cadrul unei recente conferințe de presă... online.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Hramul bisericii Sf. Voievod Neagoe Basarab
Toate școlile se vor închide pentru alegerile locale
Lacrimarium descoperit la Mănăstirea Viforâta!
Recunoașterea Meritului
Scenariile bagă în "boală" unitățile de învățământ din Dâmbovița
Doamne ale artei românești
SFÂNTA CRUCE – LUMINĂ ȘI BINECUVÂNTARE PENTRU OMENIRE
Auxiliare didactice dăruite școlilor din județ
Unitate de învățământ, aproape de inaugurare
Colegiul "Nicolae Titulescu" va funcționa sub forma unor containere-școală


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La alegerile locale s-a echilibrat jocul

În ciuda unor previziuni pesimiste, românii au ieșit duminică, 27 septembrie 2020, masiv și hotărât la vot. Dar și cu o firească disperare a cărei rațiune s-a revendicat din dorința de a se produce o schimbare în bine a traiului lor în județele și localitățile patriei.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale