Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro10.09.2021 00:17

Pentru începerea noului an școlar în siguranță,


A A

1,4 milioane de măști de protecție pentru elevii din Dâmbovița

1,4 milioane de măști de protecție pentru elevii din Dâmbovița

*Inspectorul școlar general, prof. Cătălina Homeghiu, a declarat că dacă până pe 13 septembrie, când vor începe școlile, aceste unități de învățământ nu vor reuși să facă rost de suficiente măști, Inspectoratul Școlar le va trimite câte vor avea nevoie pentru a-și completa stocul

 

Ultimele pregătiri pentru începerea noului an școlar 2021-2022 sunt în plină desfășurare! Inspectorul școlar general, prof. Cătălina Homeghiu, a precizat recent că Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița, are în dotare 1.400.000 de măști de protecție, suficient pentru cel puțin primele două luni ale anului școlar, pentru cei aproximativ 67.000 de preșcolari și școlari. De asemenea, multe unități de învățământ au în stoc suficiente măști pentru următoarea perioadă, dar mai sunt și școli care nu stau la fel de bine la acest capitol. Astfel, inspectorul general, Cătălina Homeghiu a declarat că dacă până pe 13 septembrie, când vor începe școlile, aceste unități de învățământ nu vor reuși să facă rost de suficiente măști, Inspectoratul Școlar le va trimite câte vor avea nevoie pentru a-și completa stocul.

,,Anul trecut când am avut și prezență fizică la școală, am avut peste 500.000 de măști date de către Ministerul Educației, un milion de măști achiziționate de către Inspectoratul Școlar, plus alte 15.000 din sponsorizări și am distribuit aceste măști în toate unitățile de învățământ, plus toată vara, la toate examenele naționale, absolut toate școlile au primit de la Inspectoratul Școlar măști. Noi am făcut o analiză a acestor resurse și a materialelor sanitare din școli și la acest moment există stocul necesar în aproape toate unitățile, unele au chiar excedent. Atunci, în cazul în care cele care au mai puține și nu vor rezolva până pe data de 13, vom face cumva să acoperim pentru toate școlile. Avem cam 1.400.000 de măști în acest moment. Sunt circa 67.000 de preșcolari și de elevi, iar ținând cont că preșcolarii nu folosesc mască ne vor ajunge acestea mai mult de două luni”, a precizat inspectorul școlar general, prof. Cătălina Homeghiu.

Prin urmare, părinții care își fac griji că nu le pot asigura copiilor măști de protecție pentru fiecare zi, vor primi sprijin din partea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Proiect amplu pentru modernizarea transportului public local în comun
Redeschiderea secției exterioare a Spitalului Județean de la Voinești
Grădiniță inaugurată la Potlogi
Record de infectări COVID-19: cinci localități sunt în scenariul Roșu!
Un congres udemerist...
Prefectul județului: „Evoluția cazurilor de COVID-19 este îngrijorătoare!”
„Jocul european al Germaniei” (II)
Punerea pietrei de temelie la noua biserică de la Finta
Eveniment academic la UVT
„Epurări politice” în unitățile de învățământ?
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Un congres udemerist...

...care a avut loc, deunăzi, la Sângeorgiu de Mureș, a fost „pus în scenă” cu măiestrie politică de Kelemen Hunor și ai lui. Trebuie să recunoaștem că de măiestrie șmecherească, politicienii maghiari nu duc lipsă și, dacă nu te prinzi, te duc de nas și-ți trag preșul de sub picioare.

Ei bine, haideți să arăt că tricolorul românesc a fost așezat la... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale