Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.03.2023 00:20

Editorial


A A

Vom fi o țară de pensionari... fără pensie

Vom fi o țară de pensionari... fără pensie

Marius Budăi, ministrul Muncii, pe care unii îl privesc chiorâș și l-ar vrea grabnic plecat din înalta funcție guvernamentală pe care o deține, deunăzi, pe bună dreptate s-a dezlănțuit în Parlament. Chemat să dea socoteală pentru „problema spinoasă” a pensiilor, și cum devine de nu mai devine, botoșăneanul, de felul lui un om așezat precum orice fiu al Moldovei, a bătut obrazul unora care s-au perindat pe la Palatul Victoria, doar s-au perindat ca să se afle-n treabă, de pe urma lor nerămânând decât ruina, acuzându-i că au împrumutat țara la greu și i-a întrebat apăsat ce-au făcut cu împrumuturile de la Banca Mondială.

Și acuza a fost, mai ales, la adresa reziștilor de la USR. Așa este, împrumuturile s-au făcut în numele dezvoltării patriei aflată la ananghie și la ananghie a rămas. Și nu numai că românii au rămas cu ochii-n soare, dar reziștii cer cu gură de șarpe să se taie ceva de pe la pensii. Băi, ăștia, sunteți întregi la glagorie? Se vede de la o poștă că nu. Acum, hai să stăm strâmb, și să judecăm cu dreptate. Povestea asta nesfârșită a pensiilor are cauzele ele de o cruntă realitate. Dramatică chiar.

Cauze de care se fac vinovate toate forțele politice care au avut pe mână guvernarea țării. Pentru că, mânate de o nenorocită pornire trădătoare, au patronat dezmățul unor privatizări catastrofale care, în loc să ducă la propășirea României, au dus la un halucinant dezastru. Au dispărut mii de întreprinderi industriale și, odată cu ele, zeci de mii de locuri de muncă.

Rezultatul nefast: insuficiența disponibilității financiare întru susținerea pensionarilor. N-ai forță de muncă îndestulătoare, n-ai cum să-i îndestulezi pe pensionari. Iar guvernanții – și cei de acum coalizați bicolor, și cei din viitor, oricine vor fi fiind ei politic -, dacă mai simt românește, au obligația de a produce o autentică și patriotică mare resetare națională. Altminteri vom fi o țară de pensionari… fără pensionari.

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Care neutralitate?
Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)
Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (I)
Cum se aleg liderii europeni (II)
Cum se aleg liderii europeni (I)
Alarmă la granițele României
Victoria electorală în Dâmbovița
Despre rezultatul alegerilor europene
Cum a evoluat reprezentarea României la Bruxelles în ultimii 5 ani?
Miza alegerilor europene: Belgia vs România


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale