Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.09.2014 00:25

La sfârșitul săptămânii trecute, la Târgoviște


A A

Vicepremierul Dragnea a semnat 31 de contracte pentru Dâmbovița

Vicepremierul Dragnea a semnat 31 de contracte pentru Dâmbovița
Copiii din 12 comune dâmbovițene se vor bucura de microbuze nou-nouțe

❚ Toate acestea se referă la lucrări la drumuri și poduri, apă și canalizare, care se vor realiza prin Programul Național de Dezvoltare Locală (OUG 28) ❚ Valoarea contractelor semnate este de 9 milioane lei (90 miliarde lei vechi) pentru 20 de obiective din 19 localități, la care se adaugă și 11 contracte ale CJD pentru lucrări la drumuri județene ❚ Totodată, vicepremierul Liviu Dragnea a înmânat cheile unor microbuze școlare unui număr de 12 primari dâmbovițeni

ANA MARIA POPESCU


12 microbuze școlare pentru elevii din județul Dâmbovița! Vicepremierul Liviu Dragnea a venit special vineri, 5 septembrie a.c, la Târgoviște pentru a înmâna cheile microbuzelor primarilor din județ. Acțiunea a avut loc pe Platoul Prefecturii, unde edilii au venit și i-au mulțumit pentru sprijinul oferit. Localitățile care au beneficiat de microbuzele școlare sunt: Voinești, Răscăeți, Vișina, Bărbulețu, Nucet, Ocnița, Tătărani, Dragomire ști, Bucșani, Cornățelu, Buciumeni și Lucieni. Județul Dâmbovița a mai primit și în luna iunie 5 microbuze școlare, atunci primarii localităților beneficiare (I.L.Caragiale, Braniștea, Mătăsaru, Tărtășești, Vulcana Băi) primind cheile mașinilor în cadrul unei festivități desfășuate la Guvern.

La momentul predării cheilor alături de vicepremier și de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, s-au mai aflat prefectul județului - Victor Sanda, președintele ADR Sud Muntenia - Liviu Mușat și o serie de parlamentari de Dâmbovița (Leonardo Badea, Carmen Moldovan, Radu Popa, Stanciu Zisu, Ionuț Săvoiu, Dumitru Georgică). Acestea nu sunt singurele microbuze școlare care vor ajunge în Dâmbovița, în cea de-a doua etapă a programului derulat de Guvern, preconizată a se derula în perioada octombrie-decembrie 2014, alte 10 microbuze vor fi predate localităților județului.

9 milioane lei pe OUG 28

Totodată, vicepremierul Liviu Dragnea a semnat la sediul Consiliului Județean și două contracte de reabilitare școli, la Voinești și Gura Șuții, dar și 31 de contracte pentru lucrări la drumuri și poduri, apă și canalizare, care se vor realiza prin Programul Național de Dezvoltare Locală (OUG 28). Valoarea contractelor semnate este de 9 milioane lei (90 miliarde lei vechi), iar localitățile beneficiare sunt Brănești, Cornești, Mănești, Răzvad, Slobozia Moară, Răcari, Bărbulețu, Braniștea, Costeștii din Vale, Comișani, Malu cu Flori, Pietrari, Pucheni, Sălcioara, Hulubești, Mătăsaru, Perșinari, Văleni Dâmbovița, Găești, la care se adaugă și 11 contracte ale CJD pentru lucrări drumuri județene.

43 milioane lei, în total pe OUG 28 pentru Dâmbovița

„Îi mulțumesc mult domnului vicepremier Liviu Dragnea, pentru faptul că și-a făcut timp să vină la Târgoviș- te pentru lucruri care sunt deosebit de importante pentru județul Dâmbovița. Anul acesta, cu ce semnăm astăzi (n.n. vineri), am primit circa 430 miliarde lei vechi pe OG 28/2013 – o sumă extraordinar de mare și importantă pentru județul Dâmbovița, care ne asigură rezolvarea problemelor dificile pe care le avem în foarte multe localități. Sunt sigur că vom avea sprijinul dlui vicepremier în continuare!”, a declarat președintele CJD, Adrian Țuțuianu.

Școlile, reabilitate cu bani redirecționați de la POS Transport și POS Mediu

„Vom semna două contracte de reabilitare școli, din cele 8, care vor fi semnate în zilele următoare. Și este vorba aici despre programul de reabilitare școli, finanțat prin fonduri europene, după ce am realocat 240 milioane euro din alte programe operaționale – de la POS Transport și POS Mediu – pentru a continua lucrările la sutele de școli sau sutele de șantiere, deschise în anii precedenți, începând cu 2007, în toată țara. Este vorba despre aproape 500 de școli, care vor fi reabilitate, la care vor fi finalizate lucrările începute în anii precedenți - din păcate lucrări sistate, și școli care au fost în prag de a fi abandonate, ca investiții. Am semnat 31 de contracte pentru 31 obiective de investiții din acest județ, dintre care 11 sunt la Consiliul Județean și se referă la drumuri județene toate și 20 obiective care sunt în celelalte localități”, a declarat Liviu Dragnea.

Vicepremierul i-a avertizat însă pe beneficiarii contractelor că lucrările vor fi urmărite îndeaproape, așa că să se pună presiune pe constructori și să nu se înregistreze probleme și întârzieri.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Moscova încă nu crede în lacrimi
"Sfinxul și Babele din Bucegi aparțin județului Dâmbovița!"
Pompierii au înfruntat un incendiu forestier
„Nu vom ieși în stradă, vrem doar să se respecte legea”
Un bărbat de 34 de ani, reținut de polițiști
Lucrări avansate la stadionul „Eugen Popescu”
Planeta Pământ, în fața focului nuclear
"Pe banii MAI se încearcă repararea acoperișului Poliției Municipale"
Reabilitare de amploare la Târgoviște!
Sfidătoarea nesimțire


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Moscova încă nu crede în lacrimi

Joe Biden, președintele SUA, de la universala tribună a ONU de la New York, ferm și fără să-i tremure vocea, deci, la vârsta-i matusalemică, a anunțat și el mapamondul că Vladimir Putin minte fără pic de rușine cum că Occidentul euro-atlantic a amenințat Rusia cu lovituri nucleare, dar dacă Kremlinul va cuteza să lanseze vreo rachetă nucleară spre ținte NATO, proporțional va fi și răspunsul. Devastator pentru... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale