Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
20.01.2022 00:14
Medicii de familie au doze pentru imunizare, dar...
Vaccinarea antigripală a căzut pe un plan secund!

*„Foarte curios este că, și am observat asta în toată țara, sunt persoane care s-au vaccinat împotriva Covid -19 și care nu mai vor să se vaccineze și antigripal. Au fost doze suficiente de vaccin antigripal la cabinetele medicilor de familie, dar de circa o lună a scăzut interesul’’
În plin sezon rece, în județ a scăzut interesul pentru vaccinarea antigripală! În cabinetele medicilor de familie mai există încă doze de vaccin antigripal, dar medicii au constatat că persoanele care se vaccinează anticovid -19 evită imunizarea antigripală în momentul de față. Pentru că se înregistrează o creștere a numărului de infecții respiratorii, reprezentanta medicilor de familie din județul Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu îi sfătuiește pe cei care se confruntă cu o astfel de simptomatologie să rămână acasă și să anunțe medicul de familie.
„Avem vaccinuri antigripale, dar nu mai sunt doritori”
„Nici eu nu mai am așa de multe vaccinuri antigripale, numai că dinainte de sărbători a început să se reducă numărul doritorilor. Foarte curios este că, și am observat asta în toată țara, sunt persoane care s-au vaccinat împotriva Covid -19 și care nu mai vor să se vaccineze și antigripal. Au fost doze suficiente de vaccin antigripal la cabinetele medicilor de familie, dar de circa o lună a scăzut interesul. Noi am primit pe la sfârșitul lunii septembrie - începutul lui octombrie dozele pentru copii, pe urmă am început să primim pentru adulți. În octombrie-noiembrie 2021 vaccinarea antigripală a mers foarte bine, dar din 10 -15 decembrie... deja a scăzut cererea.
Noi mai avem vaccinuri antigripale, dar nu mai sunt doritori. În prezent se constată o creștere a numărului de infecții respiratorii, iar sfatul meu pentru cei care au această simptomatologie respiratorie este să stea acasă, să nu se ducă nicăieri, și să anunțe medicul de familie. Este bine ca în orice familie să existe un termometru, un pulsoximetru care se pune pe deget și măsoară saturația de oxigen, adică respirația, este bine să existe și un antitermic, un decongestionant nazal și în niciun caz antibiotic. Acum ați văzut că se vorbește de centre de evaluare care ar trebui să se deschidă, deci pacientul trebuie să ajungă și acolo... ca să fie evaluat”, a precizat președintele Asociației Medicilor de Familie din județul Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu.
Violeta Stanciu
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
717 locuri de muncă disponibileColectarea taxelor și impozitelor, la cote amețitoare
Viza anuală a autorizației de mediu și autorizației integrate de mediu
Conflict de muncă încheiat la SC Municipal Construct SA!
356 de locuri de muncă disponibile
„Târgoviștea, reașezată pe harta metalurgiei europene”
„Nemulțumirile profesorilor, tot mai evidente”
Primele bare laminate, în producție la Târgoviște
Prima de inserție – Stimulent acordat absolvenților care se angajează!
194 angajări după recenta Bursă generală a locurilor de muncă
Editorial
Petre Țuțea și adânca sa supărare... filozofică politică pe români

George Coandă
Nu știu dacă l-am citat până acum, într-un editorial, pe ironicul filozof Petre Țuțea, cu o zicere panseistică dură cu privire la unul din felurile de a fi ale poporului român. Atât de dură încât sună a sentință definitivă și irevocabilă. Și chiar dacă o voi fi citat vreodată, este acum momentul cel mai potrivit s-o aduc în... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.
Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
