Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.02.2023 00:16

DSVSA Dmbovița a identificat ieri...


A A

Un nou caz de pest porcin african lng Rcari

Un nou caz de pest porcin african lng Rcari

*„Este primul caz dup o perioad de stagnare de circa o lun de zile, dup ce noi închisesem toate focarele de pest porcin african”

Un caz nou de pest porcin african descoperit în județul Dâmbovița, la porcul domestic din gospodriile populației! Acesta a fost depistat ieri în localitatea Colacu, ce ține de orașul Rcari, în gospodria unor cetțeni care aveau o scroaf cu șapte purcei, dintre care doi au murit din cauza acestui virus. Directorul DSVSA Dâmbovița, dr. Sandu Tolea ne-a declarat c pesta porcin african a aprut din nou, dup o lun de stagnare, dup ce se închisese deja toate focarele de pest porcin african din județ. Situația este mai complicat în cazul porcilor mistreți din fondurile de vântoare, unde focarele de pest porcin african se închid mult mai târziu, respectiv dup doi ani.

,,Astzi am diagnosticat un caz de pest porcin. Acesta a fost depistat într-o gospodrie din localitatea Colacu din orașul Rcari, unde la o scroaf cu 7 purcei au murit doi purcei, aceștia au fost aduși la analize la noi, la Direcția Sanitar Veterinar Dâmbovița și au ieșit pozitivi la pesta porcin african. Este primul caz dup o perioad de stagnare de circa o lun de zile, dup ce noi închisesem toate focarele de pest porcin african. Nu discutm de mistreți pentru c acolo cazurile se închid dup 2 ani. Vorbim doar de porcul domestic din gospodrii... La mistreți mai avem cazuri de pest porcin, dar acolo stingerea dureaz doi ani de zile... și s-au prins unele pe altele. Toate fondurile de vântoare sunt declarate cu focare de pest porcin african. Nu se mai merge pe principiul de a se lua decizia eutanasierii tuturor porcilor pe toat localitatea”, ne-a declarat ieri directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița, doctorul veterinar Sandu Tolea.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Situația grevei profesorilor din Dmbovița
"Ziua Porților Deschise" la Camera de Comerț Dmbovița
11 ani de la trecerea n neființ a fondatorului companiei REGATA
Procese cștigate pe band rulant de angajați!
Un singur focar activ de pest porcin african
Victimele unui accident rutier, ajutate de un jandarm dmbovițean
Numeroase proiecte n obiectiv pentru Primria Runcu
Sptmn de foc pentru pompierii dmbovițeni
Ofițerii Anticorupție, n activitate la trgul de la Corbii Mari
Pensionarii pltesc sume uriașe pentru reconstituirea vechimiiPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lumea ntre ciocniri de valuri (II)

GEORGE COAND


Fascinant, nu? Oare, îns umanitatea, estabilishment-ele i leadership-urile sociale, economice, politice cu deosebire au luat seama la vuietul celui de-al Treilea Val al Schimbrii care se auzea înc de acum patru decenii i mai bine? Se pare c nu. C interesele imediate i meschine, i egocentriste ale corporatismului, mai ales ale celui american, au fcut ca „ocul viitorului”, teoretizat de acelai... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale