Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
29.05.2017 00:16
"Valahia 25" - Eveniment aniversar
Un Colocviu întru latinitate-românitate

Colocviul internațional „Latinitate – Romanitate – Românitate”, în deschiderea manifestărilor „Valahia 25”
GEORGE COANDĂ
Denumit anifestare de referință în viața științifică universitară a țării, și nu numai, Colocviul internațional „Latinitate – Romanitate – Românitate”, inițiat de reputatul culturolog prof.univ.dr. Gheorghe Petre Bârlea, președintele Filialei Târgoviște a Uniunii Latine, a ajuns la cea de-a XVI-a ediție. Ediție care a avut loc în zilele 26-28 mai a.c. în campusul Universității Valahia din Târgoviște, în amfiteatrul „Paraschiv Vagu” și într-una dintre sălile de consiliu ale elegantului Corp B. Colocviul s-a desfășurat sub auspiciile Uniunii Latine din România, Ministerul Educației Naționale, Universității Valahia, Consiliul Județean Dâmbovița – Centrul Județean Cultural, Primăriei Municipiului Târgoviște și Muzeului Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Asociația Culturală DICE, Inspectoratul Școlar Dâmbovița și Antena Târgoviște a Uniunii Latine. La deschiderea lucrărilor colocviului în amfiteatrul „Paraschiv Vagu”, moderată de inițiator prof.univ.dr. Gheorghe Petre Bârlea, au rostit alocuțiuni de salut conf.univ.dr. Călin Oros – rectorul Universității Valahia, conf.univ.dr. Claudia Gilia – vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, prof. drd. Monica Ilie – viceprimar al municipiului Târgoviște și conf.univ.dr. Tibi Ciulei – decanul Facultății de Științe Politice, Litere și Comunicare. Este de remarcat faptul că la această ediție a colocviului au participat cu comunicări speciali ști de marcă din medii academice europene și chiar din Extremul Orient. Dintre aceștia săi amintim pe academicienii Gheorghe Chivu, Baudouin Decharneux și Xavier Luffin (Belgia), prof.univ.dr. Marcel Courthiade (Franța), prof.univ.dr. Lucian Chișu – director adjunct al Institutului „George Călinescu” al Academiei Române sau conf.univ.dr. Roxana – Magdalena Bârlea (Universitatea Geneva, Elveția). Și ar mai fi de reținut că în cele 12 paneluri au fost susținute numeroase, acribice și diversificate tematic comunicări care au adus lămuritoare contribuții la o cât mai temeinică cunoaștere a ethosului nostru romantic și a evoluției sale contemporane. De astă dată, colocviul a fost un prolog al manifestărilor dedicate împlinirii unui sfert de veac de la apariția Universității Valahia în geografia academică a României.
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Împlinirea făgăduințelorLucrările la noua sală de Sport a Universității „Valahia” au avansat
Redeschiderea Muzeului Scriitorilor Dâmbovițeni
Etapa națională Olimpiadei Tehnologiei Informației, la final
„Eroica”, la o lansare patriotică
„Pictură plus pictură egal pictură”
ÎPS Nifon, la hramul Catedralei Patriarhale din București
CJD, în Programul pentru școli al României
Evenimente educaționale importante la ISJ Dâmbovița
Sfinții Împărați Constantin și Elena
Editorial
O grevă care anunță marea furtună românească

GEORGE COANDĂ
Greva cadrelor didactice, cu toate controversele pe care le-a stârnit, a arătat guvernării că Școala este acel factor fundamental fără de care o națiune nu poate funcționa, nu este viabilă. Iar domnului președinte al republicii, Klaus Werner Iohannis – să reamintim că, la bază, este profesor – i-a bătut obrazul punându-i în față un adevăr dur: România educată –... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.
Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
