Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro19.12.2019 00:15

Președintele ALDE Dâmbovița:


A A

"Trecerea bugetului pe 2020 prin asumare este o greșeală mare"


❚ „Pe lângă acea fentă a legislativului, nu va face altceva decât să ducă aprobarea bugetului pe 2020... în februarie 2020, pentru că PSD a avertizat că în cazul în care se va merge pe asumare, vor contesta la CCR. Ultimele contestații ale PSD la CCR au primit termen pe 29 ianuarie, deci orice contestație pe buget va fi după 1 februarie 2020, așa că nu va fi decât o prelungire a agoniei... încercând să urgenteze”

 

VIOLETA STANCIU


Proiecția de buget peanul 2020... în analiza președintelui ALDE Dâmbovița, Ionel Petre! Acesta, în ton cu partidul său, consideră că asumarea răspunderii pe bugetul anului 2020 de către Guvernul Orban ar fi o mare greșeală, pentru că, foarte probabil, PSD va ataca la Curtea Constituțională demersul liberalilor și uite așa România riscă să ajungă în primăvară fără buget. Petre Ionel, președintele ALDE Dâmbovița, îi invită pe liberali să vină cu bugetul țării în Parlament și să încerce să țină cont și de punctul de vedere al celor care au pus umărul la alcătuirea noului Guvern, aflați acum în opoziție, pentru că numai așa se pot strânge cele mai bune idei și argumente... „Referitor la dorința premierului de a trece bugetul pe 2020 prin asumare este o greșeală mai mare decât ar urma pașii normali și ar trece bugetul prin Legislativ. Văd o tentativă de a fenta legislativul, pentru că puterea legislativă a țării se află în Parlament, iar în cadrul legislativului se poate veni cu amendamente. Unele dintre ele bineînțeles că pot fi puse doar la încercare, pentru a băga bățul prin gard, dar altele pot fi amendamente care să aducă plusvaloare unui buget alcătuit bine, pe o balanță foarte echilibrată între venituri și cheltuieli... Noi, cel puțin, așa vom face. Însă am văzut că premierul Ludovic Orban își dorește o asumare. Îi spun doar că nu este cea mai bună variantă, pentru că pe lângă acea fentă a legislativului nu va face altceva decât să ducă aprobarea bugetului pe 2020... în februarie 2020, pentru că PSD a avertizat că în cazul în care se va merge pe asumare vor contesta la CCR. Ultimele contestații ale PSD la CCR au primit termen pe 29 ianuarie, deci orice contestație pe buget va fi după 1 februarie 2020, așa că nu va fi decât o prelungire a agoniei... încercând să urgenteze”, a declarat, ieri, președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, în cadrul ultimei conferințe de presă din acest an.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

PSD Dâmbovița și-a definitivat listele de candidați pentru alegerile locale
"4 iunie 2020 - Centenarul semnării tratatului de la Trianon"
10 întrebări pentru Guvernul PNL
"Guvernul Orban se împrumută mult și la dobânzi foarte mari"
ALDE Dâmbovița a răspuns apelului Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița
"În echipă suntem mai puternici!"
HoReCa trebuie salvată!
Programul "Repornim România"
Starea de alertă, incompatibilă cu relansarea economică
"Corigenți" la capitolul educație!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Brandul de media sau chiar mai mult?

DAN LUCA


 

Activând în domeniul comunicării, cercetarea asupra evoluției presei europene m-a fascinat de ani de zile. Am considerat că este bine să ne exprimăm gândurile deschis, iar articolele precum ″Presa viitorului″ (din PR Romania) sau ″Jurnalistul Twitter și finanțarea sa″ au avut un impact plăcut la timpul lor.

 

De câteva săptămâni, în calitate de vicepreședinte al Grupului... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale