Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.08.2022 00:20

La Târgoviște,


A A

Transformare radicală a fostelor puncte termice

Transformare radicală a fostelor puncte termice

*Primarul Daniel Cristian Stan a transmis că toate aceste proiecte sunt făcute în mare parte din bugetul local, deoarece nu necesită investiții foarte mari

*Edilul-șef a mai spus că speră ca în curând să nu mai rămână nici un punct termic abandonat în oraș

 

Ștefan Khalil


 

Administrația publică locală târgovișteană și-a propus să valorifice la maximum fostele puncte termice din oraș. Astfel, după începerea lucrărilor la câteva dintre acestea, care vor fi transformate în locuri de parcare, primarul Daniel Cristian Stan a anunțat că urmează ca alte clădiri ale fostelor centrale să fie complet modernizate. Acesta le-a enumerat pe cele care au fost deja reabilitate, cum ar fi Clubul Pensionarilor, care a fost amenajat în locul unui fost punct termic. Totodată, autoritățile locale au un proiect pentru construirea unei arhive a Primăriei Municipiului Târgoviște. Acum se lucrează la construcția unui centru pentru copii cu sindrom Down, dar trebuie găsită o sursă de finanțare pentru a putea fi finalizat proiectul aflat în vecinătatea Grădiniței Nr 15. Și acest centru a fost construit tot în clădirea unei foste centrale. De asemenea, fostul punct termic din cartierul Mihai Viteazul va fi dărâmat, iar în spațiul respectiv va fi amenajată o parcare și un loc de joacă. Primarul Daniel Cristian Stan a transmis că toate aceste proiecte sunt făcute în mare parte din bugetul local, deoarece nu necesită investiții foarte mari. Edilul șef a mai spus că speră ca în curând să nu mai rămână nici un punct termic abandonat în oraș, cu un aspect neîngrijit, care mai poate fi și un focar de infecție.

„Obiectivul nostru este să valorificăm fostele puncte termice din oraș. Este adevărat că mai avem și niște cereri de concesiune pe niște puncte termice, cu obligația pentru concesionar să intervină și să-l reabiliteze. Avem și câteva exemple de puncte termice care au fost reabilitate și cred că în municipiul Târgoviște putem discuta deja despre un proiect de succes pe zona aceasta. După cum bine știți, avem Clubul Pensionarilor, avem proiectul pentru realizarea unei arhive a Primăriei Târgoviște, Consiliul Județean are Biblioteca pentru Copii, care arată foarte bine. Știți că mai avem și câteva puncte termice desființate pentru parcări, mai este o arhivă a Consiliului Județean. Așa cum v-am spus, ne dorim să facem și noi o arhivă. Inițial, proiectul ar fi fost pentru o bucătărie a Creșelor, dar odată cu programul implementat în urmă cu un an, toate creșele au fost dotate cu bucătărie, proiectele realizându-se prin PNDL. De asemenea, mai avem centrul pentru copii cu sindrom down, sper să găsim finanțare și să finalizăm investiția de lângă Grădinița Nr 15. Sunt destule investiții pe această zonă. Mai avem și în cartierul Mihai Viteazu un punct termic pe care vrem să-l transformăm în loc de joacă, dar vor fi create și câteva locuri de parcare acolo.  Mai avem un punct termic pe strada Basarabiei, exact lângă Grădinița 14. Neapărat trebuie să găsim o soluție pentru acel punct termic, deoarece arată foarte rău. Încetul cu încetul, trebuie să închidem acest subiect al fostelor puncte termice pe care administrația locală l-a preluat”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Stabilitatea vine de la Berlin
Târgoviștea îmbracă „hainele” de sărbători
A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru modernizarea DJ 714
Programul „Masa caldă” cuprinde 5 școli
Marșul Antiviolență, la Târgoviște
Utilajele de deszăpezire, pregătite pentru sezonul rece
Stabilitatea vine de la Berlin
Sprijin oferit Centrului pentru vârstnici din Răcari
Eveniment de înaltă ținută științifică la Universitatea „Valahia”
Pensionarii se mobilizează pentru creșterea punctului de pensie cu 15%


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Stabilitatea vine de la Berlin

Coaliția din fruntea Germaniei este stabilă și puternică, iar poziția liderului europeano-german Ursula von der Leyen este incontestabilă. Într-o simbioză perfectă cu Bruxelles-ul, Berlinul își exprimă deschis opinia despre extinderea Uniunii Europene sau despre relațiile comerciale cu alte continente, despre tot ce contează cu adevărat la nivel comunitar.

Germania are o voce puternică la... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale