Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro18.01.2022 00:20

Editorial


A A

Tragică lecția kazahă...

Tragică lecția kazahă...

Nu mă îndoiesc că revolta kazahă a fost un prilej picat la timp pentru Kremlinul lui Putin, aflat cu înfrigurare în căutarea unui motiv vizând refacerea imperiului pierdut în 1991, dar, totodată, având în cătare și împiedicarea Washingtonului de a-și impune interesele în inima Asiei Centrale. Și dacă am aminti că, în stepele Kazahstanului, Rusia are în posesie celebrul cosmodrom de la Baikonur și vastul poligon de testări nucleare de la Semipalatinsk, este lesne de înțeles că Moscova nu se va grăbi să-i scape din labe prada kazahă. Ceea ce este deja și un avertisment pentru Kiev.

Și ar mai fi interesul major al lui Xi Jinping, pentru care Kazahstanul este o etapă importantă pe intercontinentalul „Drum al mătăsii”. Revin. Din păcate, tragica lecție kazahă nu este la București luată în seamă cu atenție mărită. Iată, revolta a cuprins întreaga țară. Detonatorul: taxele împovărătoare pe energie electrică și pe consumul de gaze naturale – aici avem o asemănare cu Kazahstanul – într-o țară încă bogată în hidrocarburi, taxe asasine pentru cea mai mare parte a populației, falimentarea premeditată a unor mari întreprinderi industrial (a se vedea cazul „ALRO” de la Slatina), scăderea dramatică a nivelului de trai.

Cuțitul a ajuns la osul românului. Și, aici, la gurile Dunării, la frontiera / „linia roșie” a UE/NATO cu Rusia, interesele Casei Albe și ale Kremlinului se ciocnesc cu ecou de război. Situația în acest moment a României / Românabsurdistanului este sumbră. Însă și președintele de la Cotroceni, și guvernul „comandat” de un general, e drept, trecut în rezervă, am impresia că nu înțeleg cum stau lucrurile c adevărat, că românii, exasperați de prăbușirea existenței lor în haos, le vor spune STOP! DE AJUNS! Hai, valea!

Și președintele, și generalul vor scoate armata din cazărmi și vor ordona să deschidă focul? Nu cred că o vor face! Și nici prin minte n-ar trebui să le treacă așa ceva. Și atunci vor trebui să părăsească scena. Teamă-mi este însă că, și pe meleagul nostru, interesele yankee și rusești vor intra în coliziune, iar pierzători vor fi românii. Este momentul trezirii, al venirii în fire a celor ce ne conduc, dacă vor fi în stare. Dacă nu, națiunea își va găsi salvarea prin ea însăși. Fără ei. Locul lor: groapa istoriei.

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Războiul lui Putin, la scara necuprinsă a Universului
Jurnal de război. Suntem înecați într-o lacrimă cât Pământul (I)
Succes, ANAF!
În România, din păcate, nimic nu se leagă...
Gata! Ne organizăm? (II)
Gata! Ne organizăm? (I)
„Minciuna stă cu regele la masă...”
Podul de piatră s-a dărâmat...
Ratificarea tratatelor europene
Strănutul (german) și răceala (europeană)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale