Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro29.02.2024 00:17


A A

Tezaurul românilor, nikogda!?

Tezaurul românilor, nikogda!?

George Coandă


Bineînțeles că fabulosul Tezaur al poporului român, depozitat în 1916-1917, deci, la vremea Primului Război Mondial, de teama de a nu cădea pradă în mâna celui de-al Doilea Reich german care ocupase vechea Românie de la Carpați Meridionali, la Dunăre, Marea Neagră și până la Siretul inferior, așadar depozitat în pântecele nesățios al Kremlinului moscovit pentru a fi protejat și, firește, returnat care a fost/este soarta Tezaurului acesta a făcut de un secol și mai bine încoace o temă ardentă de discuție între istoricii din România și URSS/Federația Rusă. Iar pentru media din cele două țări a fost mereu un senzațional motiv de breaking-news. Și nu mai zic de miile de pagini scrise putând constitui astăzi o bibliotecă a cazului. N-am să intru, ca atare, în istoria sorții tezaurului și a scandalului româno-sovietic/rus Nicolae Ceaușescu, orice s-ar zice, dovedindu-se un curajos revendicator, scoțându-i din minți și pe Brejnev și pe Gorbaciov, Kremlinul bolșevic, și din această pricină, pândindu-l cu Kalașnikovul la colț. Dar, dacă gospodin ambasador Valeri Kuzmin, cu aerul lui de ușier kaghebist ieșit la pensie de la gostinița (hotel) Izmailovo din Moscova, n-ar fi slobozit în spațiul public niște minciuni leninist-staliniste patentate, diplomatul ținând hangul unui presupus film documentar realizat de o televiziune de casă a lui Putin, zău că n-aș fi încurcat să dau vreo replică. Or, pe o grosolană mistificare istorică și geopolitică, cele două trompete cu sunet ruginit ale actualului țar sângeros de la Kremlin au „informat” opinia publică, mai ales pe cea românească, dar și pe cea mondială, că „Tezaurul României nu va fi returnat, dimpotrivă, România a rămas datoare Rusiei”. Problema Tezaurului este o „pisică moartă scoasă de la naftalină” (citat, ambasador Kuzmin al Rossiiskaia Federația/Imperia, mai clar: imperiul lui Putin).

(va urma)

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.
Dorul toxic după imperiul defunct (III)
Dorul toxic după imperiul defunct (II)
Dorul toxic după imperiul defunct (I)
Proiectul european - atacat la „baionetă”
Educația europeană - prioritate strategică a noii Comisii Europene?
Pieri-vor românii? (II)
Pieri-vor românii? (I)
Pe cine trimitem la Strasbourg?
Euro-orașul 2040


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale