Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro19.10.2021 00:18

În Arhiepiscopia Târgoviștei, eveniment spiritual ziditor:


A A

Târnosirea Bisericii Mănăstirii Pătroaia

Târnosirea Bisericii Mănăstirii Pătroaia

*Înaltul Ierarh a amintit că Mănăstirea Pătroaia este prima zidită din temelii în timpul arhipăstoririi Sale, fiind ctitorită pe locul unei vechi vetre monahale, din secolul al XIV-lea

 

Numeroși credincioși au luat parte, duminică, 17 octombrie 2021, la târnosirea bisericii Mănăstirii Pătroaia, cu hramurile: "Izvorul Tămăduirii", "Sfinții Apostoli Petru și Pavel", precum și "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir", din Satul Pătroaia Deal, Comuna Crângurile, județul Dâmbovița. Ceremonia de târnosire și Sfânta Liturghie au fost săvârșite de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar Eparhial, de Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, de Părinți Stareți de la mânăstirile din Eparhie, precum și de preoți de la parohiile din jur. La eveniment au luat parte oficialități locale, județene și naționale.

Înaltul Ierarh a amintit că Mănăstirea Pătroaia este prima zidită din temelii în timpul arhipăstoririi Sale, fiind ctitorită pe locul unei vechi vetre monahale, din secolul al XIV-lea. În același timp, ea este singura mânăstire din partea de sud-est a Eparhiei noastre.  Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa i-a acordat Ordinul "Sfântul Ierarh Nifon" Maicii Starețe Inochentia și doamnei Silvia Radu, artist plastic binecunoscut și unul din cei mai importanți susținători ai mânăstirii.

De asemenea, Mitropolitul Nifon a acordat diplome mitropolitane de recunoștință unor persoane sau instituții implicate în susținerea așezământului de la Pătroaia: domnului econ. dr. Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, domnului Costin Barbu, Primarul Comunei Crângurile, domnului Andrei Ion Lucian, Primarul Comunei Petrești, domnului pictor Marian Ilie, doamnei Anca Iordănescu, domnului ing. Ovidiu Pietreanu, domnului Dumitru Giurăscu, fostul Primar al Comunei Crângurile, precum și mânăstirilor Viforâta și Dealu, care au ajutat Mânăstirea Pătroaia încă de la început.

Tot în această zi, Mitropolitul Nifon a vizitat și Catedrala din Găești, evaluând stadiul lucrărilor de finalizare și oferind îndrumare pentru buna lor încheiere.

 

V.A.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sorin Ion vine cu lămuriri în scandalul burselor de merit
Credință și vindecare
Protest al elevilor la Târgoviște!
De mâine, până luni, 24 Ianuarie, Romanța (re)unește români de pretutindeni în Cetatea istorică a Târgoviștei
Complexul Muzeal ,,Curtea Domnească” pregătește numeroase activități pentru elevi și studenți
Casa d’ Italia revine din nou în atenția consilierilor locali târgovișteni
Integrarea copiilor cu nevoi speciale în învățământul de masă, greu de realizat?
Dificultăți la realizarea planurilor de urbanism general
Vizite de pe 3 continente la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște
Mitropolitul Nifon, membru în comisia de doctorat la Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Facturiada

Ei bine, românii au trăit-o / o trăiesc și p-asta: schizofrenica facturiadă. Căci companiile furnizoare de energie – gaze naturale și electricitate – și care sunt în mâinile străinilor, apucați de o schizofrenică, da, poftă de a-și spori fabulos profitul, au pus nenorocite biruri pe existența românilor amărășteni. Și au trecut la execuție: au pus pe facturi niște sume de plată... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale