Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



12.04.2016 00:14

"Seniorii în direct", o piesă în premieră la Târgoviște


A A

Surpriză teatrală la Universitatea "Valahia"

Surpriză teatrală la Universitatea
Caracterul spectacolului a fost ironic și fiecare interpret și-a marcat personajul cu vivacitate

GEORGE COANDĂ


La Universitatea „Valahia” din Târgoviște, în amfiteatrul Institutului de Cercetare Științifică Multidisciplinară, recent, am putut consemna un eveniment cultural inedit pentru această instituție de învățământ superior. Este vorba despre o surpriză teatrală într-un spațiu tehnico- științific, de fapt, o premieră la Universitatea „Valahia”: spectacolul „Seniorii în direct” susținut de Teatrul Nostru, afiliat Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) și Uniunii Artiștilor Plastici (UAP).

Așa cum a ținut să precizeze prof.univ.dr. Nicolae Vasile, inițiatorul prezenței Teatrului Nostru la universitatea târgovișteană, cadru didactic la Facultatea de Inginerie Electrică Electronică și Tehnologia Informației, spectacolul a fost un dar oferit de UZPR acestei Alma Mater. Mulțumirile au fost transmise de prof.univ.dr. Gabriela Teodorescu, prorector al Universității „Valahia”, care și-a exprimat, totodată, satisfacția că instituția de învățământ superior târgovișteană a fost aleasă pentru un asemenea eveniment. În inspirata regie a binecunoscutei actrițe Claudia Motea, actorii, mulți amatori (medici, scriitori, jurnaliști, universitari), dar recomandându-se, fiecare, prin real har scenic, au făcut din spectacolul „Seniorii în direct” un adevărat regal teatral. Gândit în format puzzle, spectacolul este ilustrat cu momente de impact dramatic prelevate din scrierile unor autori români de ieri și de azi, cum sunt „Zița și Spiridon” (I.L. Caragiale), „Scara” (Nicolae Vasile), „Farmacia” (Corneliu Zeană), „Pomul cu ciori”, „Violul” (Daniel Neguț), „Fredie”, „Cardul”, „Tu crezi a fost iubire adevărată” (Ion Minulescu), „Romeo și Julieta la vârsta a treia” (o adaptare de Rodica Subțirelu). Excelentă a fost interpretarea fiecărui actor care a dat persuasivitate personajelor din acest puzzle.

Cum caracterul spectacolului a fost unul ironic, fiecare interpret și-a marcat personajul cu vivacitate, unii dezvoltând o gesticulație surprinzătoare. Să-i numim: Anastasia Hanganu, Camelia Oprița, Silvia Săracu, Nicolae Vasile, Mariana Anghel, Corneliu Zeană, Dana Gîju, Dan Gîju, Daniel Neguț, Marinela Tocaciu, Remus Fișcă, Rodica Subțirelu, Petre Răcănel. Admirabile intermezzouri-le susținute între momentele spectacolului de tânăra violonistă Grațiela Marineață. Epilogul spectacolului a fost „semnat” de viu aplaudatele recitaluri poetice susținute de reputatele actrițe Doina Ghițescu și Manuela Golescu, Și pentru că spectacolul a fost bine primit de universitari și studenți, Teatrul Nostru a fost invitat să mai poposească la Universitatea „Valahia”. Invitația – promisiunea a fost promptă – va fi onorată curând.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Mihaela S. la 14.04.2016 15:17

Regret ca nu am putut viziona spectacolul fiind sustinut la Universitatea Valahia din Targoviste (frumoasa initiativa si sigur apreciata de spectatori!). M-as bucura sa se reia spectacolul in Bucuresti, cu siguranta nu-l voi rata!


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Ședința Asociației Profesorilor de Religie
"Ne salută nenea Iancu"
Monument impresionant în satul Podu-Rizii
Itinerar spiritual al tinerilor din Parohia Ocnița I
Educația în Dâmbovița așteaptă bugetul
Credința mântuiește
Târgoviște, capitala educației timpurii
Monument al Eroilor, reabilitat de Primăria Raciu
Scădere dramatică a populației școlare!
ÎPS Mitropolitul Nifon, întâlnire cu Vladimir Putin


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Balamucul sanitar roman

GEORGE COANDĂ


Din ce în ce mai des se aude întrebarea în spațiul public – îndreptățită, de altminteri – o întrebare năucitoare, și anume „în ce țară trăim?”, și care a devenit nu numai un laitmotiv al zilelor noastre, ci chiar ceva mai înspăimântător, pot spune, cu valoare de avertisment, neîncrederea disperată a românilor în propriul lor destin de azi și de... [citește tot...]



Follow artpress_tgv on Twitter






Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale