Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro18.03.2024 00:15

Finanțări și oportunități educaționale


A A

Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița

Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița

Ștefan Khalil


 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița, Valentin Stancu, a oferit detalii despre recentele dezvoltări legate de programul ERASMUS în județ. Într-o declarație recentă, Valentin Stancu a subliniat că în luna februarie a acestui an a avut loc un nou termen de depunere pentru proiectele ERASMUS, iar rezultatele sunt promițătoare.

„Ce ne bucură în județul Dâmbovița este faptul că, după cum știți, există finanțări atât prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cât și prin ERASMUS, ceea ce înseamnă dotări, finanțări și echipamente în sfera educațională", a declarat Valentin Stancu.

Potrivit informațiilor furnizate, 85 de Unități Administrativ Teritoriale (UAT) dintr-un total de 89 din județ au fost aprobate pentru finanțare în cadrul proiectelor ERASMUS, după depunerea acestora împreună cu Consiliul Județean Dâmbovița, solicitantul proiectului. De asemenea, Valentin Stancu a vorbit și despre impactul proiectelor naționale privind reducerea abandonului școlar, denumit pe scurt PNRAS, care sunt finanțate prin PNRR. În județul Dâmbovița, 60 de unități de învățământ sunt implicate în aceste proiecte. În plus, programul ERASMUS vine ca o activitate complementară, oferind finanțare pentru schimburile de elevi și participarea profesorilor la cursuri de formare în străinătate, cu scopul de a îmbunătăți competențele cadrelor didactice și de a stimula motivația pentru învățare elevilor  dâmbovițeni.

„Un număr  de 67 de unități de învățământ din Dâmbovița sunt acreditate ERASMUS, oferindu-le posibilitatea de a solicita fonduri anual pentru a participa la aceste programe de mobilitate și formare”, a declarat Valentin Stancu, purtător de cuvânt IȘJ Dâmbovița.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Elevi în focurile Evaluării Naționale
328 de locuri de muncă disponibile
Programul „Masă caldă” ajunge la șase școli din județul Dâmbovița
Licee reorientate către învățământul profesional
Cunoașterea lui Hristos cel înviat, fundament al credinței
O lansare de carte spectacol
Investiții în educație și infrastructură în Pucioasa
Calea Luminii va fi aprinsă și în acest an înainte de Paște
Muzeele dâmbovițene, deschise în minivacanța de Paște
Filiala Târgoviște a Academiei Oamenilor de Știință din România are o nouă conducere


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Educația europeană - prioritate strategică a noii Comisii Europene?

Educația reprezintă un factor cheie în dezvoltarea și susținerea unei societăți europene coezive și inclusive. Este vizibil tot mai mult că prin facilitarea cooperării și a parteneriatelor între țările europene, educația joacă un rol crucial în construirea unei Europe unite, capabile să își păstreze relevanța internațională și să reziste în fața provocărilor create de... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale