Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.01.2020 00:25

„Salariatul săracul, dacă îl duci la 70 de ani la pensie, l-ai omorât înainte să ia pensia... numai cu gândul la chestia asta”


A A

Sindicaliștii, alarmați de mărirea vârstei de pensionare

Sindicaliștii, alarmați de mărirea vârstei de pensionare

VIOLETA STANCIU


Pensionarea la 70 de ani nu e deloc privită bine de sindicaliști! Constantin Bucuroiu, președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și lider de sindicat la Uzina Automecanica Moreni consideră că numai gândul că vor ieși la pensie la venerabila vârstă de 70 de ani îi va face pe foarte mulți salariați să nu mai prindă pensia... Este adevărat că există și categorii de angajați care vor să rămână în activitate și după vârsta de 65 de ani, dar de regulă aceștia nu fac parte din categoria celor care desfășoară munci grele. Cei care vor să rămână în activitate sunt medicii, profesorii și în general oamenii care desfășoară o muncă de birou, dar și în cazul acestora se preferă cumulul pensiei cu salariu... și nu muncitul până la moarte. „Salariatul săracul, dacă îl duci la 70 de ani la pensie, l-ai omorât înainte să ia pensia... numai cu gândul la chestia asta. Mă uitam pe problema cu pensiile în lume. Păi, oameni buni, sistemul de pensii românesc este mai prost decât al unor țări în urma cărora nu mă gândeam în viața mea că noi putem fi”, a semnalat Constantin Bucuroiu.

În industria de apărare... tot ca la pensii!

Plecând de la pensii, acesta a trecut la industria de apărare... unde deciziile se pare că se iau cam tot ca în cazul pensiilor. „La fel, pe industria de apărare, nici în cele mai negre visuri ale mele nu aș fi crezut că Bulgaria va vinde de un miliard de dolari pe an și România stă acolo la periferia unui 150- 200 de milioane de dolari pe an. Păi, nu suntem sănătoși la cap! Asta arată calitatea celor care conduc țara. Suntem parteneri, suntem membru NATO cu drepturi depline, avem trupe în Irak și în Afganistan, cheltuim milioane și milioane de dolari săptămânal și „domne”... nu profităm și noi de nimic, să aducem și noi bani în țara asta să trăiască și românul cu fruntea descrețită, să nu mai stea cu gândul la ziua de mâine...”, a punctat Constantin Bucuroiu, liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Cazuri de COVID-19 în comuna Răzvad
INFORMARE SDEE Muntenia Nord
"161 de ani de statistică oficială în România"
Crucea Roșie Dâmbovița a sprijinit SJUT cu o serie de materiale necesare în luptă cu COVID-19
Întreruperi de energie electrică
Premiile I și III au revenit unor concurenți din Arhiepiscopia Târgoviștei
Focar COVID cu peste 100 de cazuri la Țuicani-Moreni
Creșterea cazurilor COVID-19
Donație de măști din China pentru Camera de Comerț
"Pandemia este scăpată de sub control"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Vară nebună

… cu coronavirus reasaltând furios neamul românilor. Relaxările hotărâte de Klaus Werner Iohannis și adoratul său guvern au înlesnit acest reasalt.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale