Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.03.2023 00:17

SLI Dmbovița intr n vltoarea protestelor * Pe 30 martie a.c.,


A A

Sindicaliștii din nvțmnt vor picheta Prefectura Dmbovița

Sindicaliștii din nvțmnt vor picheta Prefectura Dmbovița

*„Pentru didactic problemele sunt legate și de salarizare pentru c nu putem vorbi de salarii motivante în învțmânt”

 

Începe primvara protestelor! Este fierbere mare în învțmântul preuniversitar unde nemulțumirile sunt numeroase, motiv pentru care personalul auxiliar, nedidactic și didactic se pregtește s ias în strad. Sindicaliștii din învțmânt și-au stabilit deja calendarul protestelor, iar primul pas este pichetarea prefecturilor din fiecare județ.

La Dâmbovița, pichetarea Instituției Prefectului va avea loc în ziua de 30 martie 2023, când sunt așteptați s participe aproximativ 300 de persoane din tot județul. Va urma un protest amplu la București, dar se ia în calcul și declanșarea unei  greve generale în învțmânt care ar putea afecta anul școlar. Sindicaliștii din educație cer o nou gril de salarizare care s le ofere venituri mai bune, dar și s fie poziționați pe o gril superioar în raport cu activitatea pe care o desfșoar.

,,În ziua de 30 martie 2023 va avea loc Pichetarea Prefecturii Dâmbovița. Înc nu am depus solicitarea, mâine (n.n. miercuri, 15 martie 2023) o s facem acest lucru. Vrem s aducem în jur de 300 de persoane din tot județul la acțiunea de pichetare a Prefecturii Dâmbovița. Sunt multe nemulțumiri ale personalului din învțmântul preuniversitar, iar dac ne gândim pe categorii profesionale, nedidacticul este singura categorie creia nu i se aplic Legea salarizrii în plat (Legea 153), practic mai au de luat niște bani pe aceast lege... Pentru personalul auxiliar este vorba de volumul mare de munc, de lipsa sporurilor și mai cu seam lipsa motivrii financiare. Vorbim despre un secretar șef care are o funcție de rspundere și o munc pe msur și este pltit cu puțin peste un didactic, cu 100-200 de lei. Pentru didactic problemele sunt legate și de salarizare pentru c nu putem vorbi de salarii motivante în învțmânt. Dac cineva intr în sistem acum primește net 2600 de lei, în care, atenție, intr și norma de hran. În plus, funcțiile de conducere, de  execuție și vorbim de directori care au ajuns s aib salarii mai mici decât unii angajați ai școlii. Este o anomalie ca un director de instituție s câștige mai puțin decât un angajat”, ne-a declarat ieri președintele SLI Dâmbovița, prof. Marius Popescu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Locuințele sociale și Spitalul Județean, n vizorul Consiliului Județean
Lumea ntre ciocniri de valuri (II)
Parada Copilului, eveniment de amploare la Trgoviște
Campania „Doneaz snge, salveaz o viaț!”
Msurile afirmative pentru elevi, discutate de Grupul Mixt de Lucru pentru Romi
Lumea ntre ciocniri de valuri (I)
Greva profesorilor, punct fierbinte n Colegiului Prefectural Dmbovița
Mitropolitul Nifon a premiat Corul Excelsior al Seminarului Teologic
Asistența social pentru vrstnici, n vizorul pensionarilor
Muzeul Național al Poliției Romne are nevoie de lucrri de conservarePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lumea ntre ciocniri de valuri (II)

GEORGE COAND


Fascinant, nu? Oare, îns umanitatea, estabilishment-ele i leadership-urile sociale, economice, politice cu deosebire au luat seama la vuietul celui de-al Treilea Val al Schimbrii care se auzea înc de acum patru decenii i mai bine? Se pare c nu. C interesele imediate i meschine, i egocentriste ale corporatismului, mai ales ale celui american, au fcut ca „ocul viitorului”, teoretizat de acelai... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale