Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.08.2019 00:17


A A

Și au trecut 75 de ani de atunci...

Și au trecut 75 de ani de atunci...

George Coandă


 

...adică de la 23 august  1944. La treizeci de ani de la revoluția cu taine încă nedeslușite din decembrie `89, oare își mai aduce cineva aminte de acea zi istorică? Poate, unii, tineretul patriei habar n-are. Pentru că, timp de vreo câteva decenii, a fost ziua națională a României socialiste, cică o odioasă sărbătoare comunistă cu ordin de la Kremlinul stalinist (aici există un oarecare adevăr, astăzi este și hulită și uitată.

Tot la ordin, dar dinspre alte Înalte Porți. Oricum ar sta lucrurile, și mă refer la „interpretările” date de propaganda partidului comunist „insurecție armată” sau „revoluție” de eliberare națională și socială, antihitleristă și antiimperialistă”), și de ștergerea din paginile de istorie a rolului esențial al regelui Mihai I în salvarea statului român atunci, 23 august nu poate fi trecut sub tăcere.

De bună seamă, această dată a fost o zi națională falsă ( și dacă este să fim sinceri până la capăt, marile puteri occidentale învingătoare în al Doilea Război Mondial au validat falsul), căci, adevaratele zile naționale sunt 9 mai ( proclamarea independenței de Stat în 1877) și 1 decembrie  (Împlinirea Marii Uniri la 1918) – 9 mai și acum, nu știu de ce nu este declarată zi națională!, 23 august, totuși, nu trebuie alungat, ca moment decisiv în destinul națiunii române, în tainițele uitării.

Nu, la 23 august 1944, nu s-a instalat comunismul în România, asta s-a întâmplat ceva mai târziu cu binecuvântarea Washingtonului, Londrei și Parisului;  nu, atunci gestul eroic de un uriaș curaj patriotic al tânărului rege Mihai I a salvat națiunea, prin ordinul de „întoarcere a armelor” împotriva Germaniei naziste și trecerea României în tabăra antihitleristă a dat posibilitatea Armatei Române să iasă învingătoare din al Doilea Război Mondial, iar statul român, care, conform unor înțelegeri Stalin-Churchill-Roosevelt, urma să fie înghițită de URSS, prin acest ACT ISTORIC a fost salvată ca stat de pe harta publică a lumii. Măcar pentru asta, 23 august merită a nu fi uitat!

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Potopul - un front al războiului hibrid (II)
Potopul -un front al războiului hibrid (I)
Potopul -un front al războiului hibrid (I)
Nu mai au nimic de spus...
Alianța dintre instituții, societate civilă și business este necesară
Al treilea proiect istoric pentru UE
Bizare alianțe Politice
Blestemul apei revărsate...
Justiția Românabsurdistanului
Cum s-a adaptat lobby-ul de la Bruxelles crizei Corona? (I)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale