Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.05.2022 00:14

Cuvântul care zidește * Mâine, mare sărbătoare creștin ortodoxă! La mulți ani sărbătoriților!


A A

Sfinții Împărați Constantin și Elena

Sfinții Împărați Constantin și Elena

Numele Sfântului Împărat Constantin cel Mare este cunoscut în toată lumea, nu numai de istorici, teologi sau intelectuali, dar și de oameni simpli care au minima curiozitate de a-și pune întrebări despre istoria omenirii. Deopotrivă adulat și contestat, considerat sfânt de Biserică și tiran de contestatarii săi, întemeietor de Imperiu și ctitor de biserici, precum Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim sau Biserica Sfânta Sofia din Constantinopol (Istanbul), Împăratul Constantin a marcat istoria primelor veacuri de după nașterea lui Hristos.

Alături de mama sa Elena, împarte locul în posteritate și în calendarul Bisericii, după ce a pus capăt persecuțiilor asupra creștinilor, iar prin Edictul de toleranță religioasă de la Mediolan (Milano) din anul 313, garanta libertatea de exprimare, atât a creștinilor, dar și al altor credințe deopotrivă. Totul a început cu stindardul de luptă pe care apărea semnul Sfintei Cruci, simbolul Nazarineanului și cu „IN HOC SIGNO VINCES”în traducere: „sub acest semn vei învinge”.

 Era vorba despre monograma lui Iisus Hristos, care i s-a arătat pe cer în bătălia de la Podul Milvius impotriva lui Maxentius, în 12 octombrie 312. Și de atunci nu a mai renunțat la Cruce, iar Crucea s-a transformat din simbol în mod de viață închinată lui Dumnezeu. Începând cu Constantin, Crucea a zidit Europa creștină de peste veacuri până astăzi. Prin Cruce vine mântuirea la toată lumea. Împăratul Constantin cel Mare, pe care îl prăznuim împreună cu mama sa Elena și-a asumat crucea, asemenea Sfântului Apostol Pavel.

Cu orice asumare a crucii învierea lui Hristos se înnoiește și descoperă lumii alte minunate taine. Închinându-ne în numele Sfintei Treimi prin însemnarea cu semnul Sfintei Cruci să facem întâi un paradis din sufletul nostru și apoi din întreaga lume! Amin!

Pr. Adrian Rada, Parohia Valea Voievozilor

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Sfântul Ierarh Nifon - primul sfânt canonizat în spațiul românesc"
Minivacanța de Sfânta Maria, la muzeele dâmbovițene
Școala de Vară din tinda bisericii „Maica Domnului - ocrotitoarea copiilor”
Sfântul Ierarh Nifon - Ocrotitorul Târgoviștei
Aspecte practice referitoare la sărbătoarea Sf. Ierarh Nifon
Festivalul „Peștera –Padina” revine în forță
Expoziția de pictură „Tandem Cromatic IV”
Schimbarea la față
„Obiectivele pentru Educație nu pot fi atinse decât printr-o reformă coerentă”
Elevi jandarmi în practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Sfidarea UDMR

George Coandă


Parcă ar fi în spiritul de rasă al maghiarilor – și vreau să fiu bine înțeles, nu sufăr de atitudini xenofobe și chiar nu am nimic de împărțit cu vecinii României dinspre soare-apune, ei, dimpotrivă, au cu românii -, și este vorba de afișatul spirit de superioritate și de sfidare al celor ce nu sunt de-un neam cu ei. Căci, așa nu putem explica sfidarea fățișă a UDMR,... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale