Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro28.06.2016 00:16

Eveniment editorial


A A

Scriitori târgovișteni, într-un monumental Dicționar al literaturii române

Scriitori târgovișteni, într-un monumental Dicționar al literaturii române
Membri ai Societății Scriitorilor Târgovișteni, prezenți la lansarea acestei remarcabile lucrări enciclopedice

GEORGE COANDĂ


În ultimele două decenii, viața literară dâmbovițeană a cunoscut o puternică afirmare, dar mai ales din 2005 încoace, odată cu apariția în peisajul cultural românesc a Societății Scriitorilor Târgovișteni, ea a înregistrând o reprezentativitate cu rezonanță națională.

De altminteri, ca un argument incontestabil al acestui fenomen stă și numărul sporit de membri ai Uniunii Scriitorilor din România, unii fiind și membri ai unor academii. Era firesc, deci, ca acest fenomen să fie reflectat în dicționare academice naționale și internaționale, punându-se în valoare faptul că Societatea Scriitorilor Târgovișteni este o continuatoare strălucită a marilor tradiții literare ale fostei Cetăți de Scaun voievodal. Astfel, joi, 23 iunie a.c., Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița din Târgoviște a fost martora unui eveniment editorial de excepție: lansarea primelor două volume din monumentala lucrare „Un dicționar al scriitorilor români contemporani”, operă a prestigioasei Edituri „Tipo Moldova” din Iași, al cărei coordonator este reputatul istoric literar Ioan Holban, iar giranți - filialele din țară ale Uniunii Scriitorilor. Au fost prezenți membri ai Societății Scriitorilor Târgovișteni și iubitori ai literaturii din municipiul Târgoviște.

Președintele Societății Scriitorilor Târgovișteni - Mihai Stan și scriitorul Aurel Ștefanachi - directorul Editurii Tipo Moldova, au recomandat cele două tomuri, relevând rațiunile care au determinat apariția lor, iar scriitorul George Coandă a apreciat gestul Editurii „Tipo Moldova” de a recupera, prin această remarcabilă lucrare enciclopedică, într-un mod exhaustiv, fondul scriitoricesc contemporan, așa cum nu a făcut-o dicționarul editat, nu demult, de Academia Română. Deocamdată, în dicționarul lansat la Biblioteca Județeană „Ion Heliade – Rădulescu” sunt menționați următorii membri ai Societății Scriitorilor Târgovișteni: Gheorghe Petre Bârlea, Corin Bianu, George Coandă, Tudor Cristea, Dan Gîju, Victor Petrescu, Mihai Stan și Florea Turiac, urmând ca și alții să fie cuprinși în viitoarele volume ale lucrării.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Matei Basarab – ctitor de biserici, sprijinitor al tiparului și promotor al celei mai naționale epoci din istorie"
Sesiunea de toamnă a Examenului de Bacalaureat
"Sfântul Ierarh Nifon - primul sfânt canonizat în spațiul românesc"
Minivacanța de Sfânta Maria, la muzeele dâmbovițene
Școala de Vară din tinda bisericii „Maica Domnului - ocrotitoarea copiilor”
Sfântul Ierarh Nifon - Ocrotitorul Târgoviștei
Aspecte practice referitoare la sărbătoarea Sf. Ierarh Nifon
Festivalul „Peștera –Padina” revine în forță
Expoziția de pictură „Tandem Cromatic IV”
Schimbarea la față


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Cui îi aparține România?

George Coandă


Vreți un răspuns pe bune? Iată-l: în nici un caz ăstora care sunt români. De-a lungul atâtor ani de când tot dau cu subsemnatul pe editoriale, am mai spus câte ceva pe această temă, dar, de data asta, întrebarea am pus-o oablă pentru că, așa cum arată România, simțeam o amarnică nevoie s-o spun.

Vedeți, după zavera aia din... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale