Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.05.2024 00:12

În 2023,


A A

Scădere ușoară a numărului de pensionari în Dâmbovița

Scădere ușoară a numărului de pensionari în Dâmbovița

Recent, Vasile Ciocan, Șeful Serviciului din cadrul Instituției Prefectului Dâmbovița, a prezentat cifrele referitoare la situația pensionarilor de asigurări sociale de stat în județul Dâmbovița. Potrivit datelor furnizate, în trimestrul trei al anului 2023, numărul mediu al pensionarilor de asigurări sociale de stat în județ a fost de 107.744 persoane. Acest număr reprezintă o scădere cu 381 de persoane față de aceeași perioadă a anului precedent, ceea ce înseamnă aproximativ 118 pensionari la fiecare 100 de salariați.

De asemenea, în ceea ce privește pensia medie lunară, în trimestrul trei al anului 2023, aceasta a fost de 1934 lei în județul Dâmbovița. Acest lucru reprezintă o creștere de 13,2% în comparație cu aceeași perioadă din anul anterior. Aceste date arată o îmbunătățire a situației financiare a pensionarilor din regiune, reflectând eforturile și politicile adoptate pentru asigurarea unui nivel de trai mai bun pentru această categorie de persoane.

Scăderea semnificativă a inflației în decembrie 2023 în județul Dâmbovița

De asemenea, potrivit informațiilor transmise de Vasile Ciocan, Șeful Serviciului din cadrul Instituției Prefectului Dâmbovița, rata anuală a inflației în luna decembrie 2023 față de luna decembrie 2022 a fost de 6,6%. Aceasta marchează o scădere  în comparație cu rata medie anuală a inflației în anul 2023, care a fost de 10,4%. Aceste date reflectă dinamica economică și socială în județul Dâmbovița și impactul inflației asupra nivelului pensiilor și puterii de cumpărare a populației în acest context.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

195 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Modernizarea Școlii Gimnaziale de la Românești, pe ultima sută de metri
Dezvoltarea fondurilor de vânătoare atrage interesul vânătorilor profesioniști
Apa potabilă, în pericol din cauza secetei
Exporturile și importurile, în picaj
Schimbările climatice afectează vegetația în Dâmbovița
Seceta va afecta producțiile de porumb și floarea soarelui
Fermierii pot depune cererile pentru decontarea motorinei
Apicultorii pot depune cererile de plată pentru intervenții
Reabilitări de amploare în spațiile de parcare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rolul concesiilor strategice în construcția europeană

După alegerile europene, se conturează temele Agendei Europene 2024-2029. Alegerile europene 2024 confirmă trendul „unei mai puține cooperări europene” și al „promovării mai puternice a interesului național”. Mesajele diferă în funcție de liderii țărilor membre și doctrina partidelor aflate la putere, dar constatãm o situație nouă la nivel european.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale