Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.07.2022 00:17

În perioada 18 - 24.07.2022,


A A

Săptămână de foc pentru pompierii dâmbovițeni

Săptămână de foc pentru pompierii dâmbovițeni

În perioada 18 – 24 iulie a.c., echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița au acționat la 101 evenimente: 7 incendii la gospodăriile populației (locuințe, anexe gospodărești, mijloace auto etc.), 55 incendii de vegetație uscată, 12 acțiuni la accidente rutiere, 11 acțiuni pentru asistența persoanelor și 16 acțiuni la alte situații de urgență (deblocări de persoane, salvări animale, degajări de copaci etc.). De asemenea, echipajele SMURD au fost solicitate și au intervenit la 280 cazuri medicale.

Totodată, echipajele din cadrul subunităților de intervenție au executat 17 misiuni de recunoaștere, 2 exerciții cu forțe în teren pentru antrenamentul personalului de intervenție, 57 acțiuni de informare în localitățile din raioanele de intervenție pentru prevenirea incendiilor de vegetație uscată, precum și 35 acțiuni de verificare la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Dâmbovița.

În continuare, 19 pompieri dâmbovițeni desfășoară misiuni de sprijin în tabăra mobilă instalată la Rădăuți, precum și în localitățile Isaccea și Huși. Aceștia lucrează în sistem integrat alături de autoritățile locale, societatea civilă și mediul privat pentru a veni în sprijinul persoanelor care vin din zona de conflict și au nevoie de ajutor. Totodată, scafandri de la Detașamentul Târgoviște se află în misiune de sprijin pe litoral.

Și în această săptămână incendiile de vegetație au reprezentat o pondere ridicată în misiunile pompierilor dâmbovițeni. Acțiunile iresponsabile de incendiere a vegetației uscate, la care recurg unii dintre cetățeni, pot genera blocaje grave în activitățile desfășurate de forțele de intervenție pentru salvarea vieții.

Pompierii sunt suprasolicitați pentru că, în ultima perioadă, a fost nevoie să fie prezenți în mai multe locuri în același timp.

 

Compartiment informare și relații publice

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Peste 3700 de persoane și-au găsit un loc de muncă
Săptămână de foc pentru pompierii dâmbovițeni
Aspecte de bază privind REVISAL
Cursuri anti-drog pentru polițiști
Daruri pentru Azilul de la Bălteni
„Ziua de Curățenie Națională”
Jandarmii, acțiune de ecologizare de Ziua Muntelui
Rețeaua de gaze naturale, în așteptare
Creșterea numărului de infecții respiratorii
"Creșterea salariului minim nu va fi înțeleasă..."


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Valorile în care credem

Desigur, a discuta despre valori pare ceva banal, într-o lume în care sursele de informare ne invadează parcă prea mult viața. De multe ori, cuvintele seci ocupă spațiu public, iar fără să ne dăm seama preluăm automat expresii pompoase, fără a le trece suficient prin filtrul gândirii personale.

Teoretic, într-o lume utopică, avem anumite valori care ne veghează existența. Astfel, putem să... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale