Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.11.2022 00:20

Editorial * Corespondență de la Bruxelles


A A

Românii și „Spațiul Schengen” (I)

Românii și „Spațiul Schengen” (I)

Of și iar of, ce ți-e și cu „spațiul Schengen” ăsta! Așa cum cu ardoare, românii au vrut să fie primiți în UE, fiind nu o dată umiliți prin amânare că, vezi Doamne, nu știu ce, așa și pe dincolo, tot astfel și acum când, iar, cu sufletul la gură, așteaptă ca să li se dea voie în spațiul mai înainte pomenit ca și cum ar fi îngăduiți în Rai. Până acum, a fost și încă este o speranță deșartă. Adică, românii vor să circule ca pasărea-n zbor de la un capăt la altul al UE fără să mai fie controlați la vreo frontieră.

Concret, frontiera de stat, așa cum o știm de la geografie, a dispărut în 26 de state, cum va fi să dispară și între România și Ungaria, la vest, și între România și Bulgaria, la sub. Beneficii: libera circulație; cetățenii UE își pot căuta de lucru și o locuință oriunde în această alcătuire într-un fel federativă și care se vrea a fi Statele Unite ale Europei (numai că deja a început să scârțâie din toate încheieturile, iar exemplul cel mai ilustrativ este Brexit-ul); de asemenea, studenții își pot alege orice universitate din mult râvnitul spațiu, și ar mai fi alte câteva facilități.

Eu, unul, însă, amintesc, după cum prea bine se știe, că vreo 5 milioane de români s-au băjenit în occidentul UE și fără să fie patria lor în sus-zisul „spațiu Schengen”. Ei sunt de multă vreme în acest spațiu în care au creat alte Românii.

(va urma)

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Tezaurul românilor, nikogda!? (II)
Tezaurul românilor, nikogda!?
Educație adaptată
Mai contează, la vot, poporul român?
Ursula von der Leyen - un proxy de la Angela Merkel pentru Europa
Blestemul aurului românilor (II)
Blestemul aurului românilor
Nouă chiar că ne pasă!
Nouă chiar că ne pasă!
Interviul nuclear lansat dintre zidurile vechiului Kremlin (III)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale