Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.05.2024 00:17

La Concursul Internațional „George Georgescu” de la Tulcea,


A A

Rezultate de senzație pentru elevii Liceului de Arte „Bălașa Doamna”

Rezultate de senzație pentru elevii Liceului de Arte „Bălașa Doamna”

În perioada 16-19 mai, Liceul de Arte Tulcea a găzduit Concursul Internațional de Interpretare Instrumentală „George Georgescu”, devenit deja o tradiție națională în micul oraș de pe malul Dunării. La ediția din acest au fost înscriși peste 400 de concurenți la 7 secțiuni, Liceul de Arte din Târgoviște bucurându-se de participarea a 22 de elevi la secțiile instrumentale, canto clasic și muzică de cameră.

Spre bucuria tuturor, au fost obținute 26 de premii și mențiuni, dintre care cele mai remarcabile rezultate au fost obținerea premiilor I pentru secția canto la 3 clase din 4 (a IX-a, a XI-a și a XII-a), acest palmares așezând la loc de cinste catedra de canto, (reprezentată la acest concurs de profesoarele Bărbuță Camelia și Luca Mariana) și anume în fruntea ierarhiei naționale la această secțiune.

Surpriza cu totul deosebită a venit odată cu selecția celor 10 premianți aleși de la toate secțiile, invitați să interpreteze într-un spectacol de gală, urmând ca dintre ei să fie ales câștigătorul Marelui Premiu. Dintre cei 10, au fost selecționate și două eleve târgoviștence, și anume Stoica Livia la canto, din clasa a XI-a, și Bărbuță Sara la pian, din clasa a XII-a, ce au interpretat în fața a peste 200 de persoane și a juriilor reunite. Momentul de maximă tensiune și emoție l-a reprezentat citirea numelui Marelui Premiant de către Marin Cazacu, președintele concursului și Manager al Filarmonicii „George Enescu” din București, și de doamna Ioana Georgescu-Răileanu, fiica regretatului dirijor George Georgescu, declanșând o explozie de urale ale publicului la citirea numelui Sarei Bărbuță.

Cu aceeași bucurie imensă și satisfacție a primit acest succes și George Rizea, tânărul profesor al Sarei Bărbuță și acompaniator al Liviei Stoica și a altor 13 elevi târgovișteni, cel care în urmă cu 19 ani câștiga tot aici Premiul I la secțiunea pian, fiind tot în clasa a XII-a, ca și Sara Bărbuță.

Prin prezența în concertul de gală a doi concurenți târgovișteni urmată de câștigarea Marelui Premiu, dar și per general, rezultatul obținut la această competiție poate fi considerat unul dintre cele mai importate din istoria de 27 de ani a Liceului de Arte din Târgoviște. În total au fost obținute 9 premii I, 8 premii II, 3 premii III, 5 mențiuni, și Trofeul.

Elevii târgovișteni care au participat la acest concurs sunt: Păune Eric III; Grecu Luca III; Marica Andrei III; Marica Sara IV; Dumitrescu Adrian IV; Păune Rebeca V; Geală Iris V; Anton Barbara V; Arnăutu Alexandru V; Maria Yannis V; Dinu Sebastian VI; Petrea Sariana VII; Raluca Andreoiu VIII; Arsene Andrei IX; Hrestic Bogdan IX; Matei Alexandra X; Râncă Erika X; Ilie Mihnea X; Stoica Livia XI; Alexandrescu Antonia XII; Sara Bărbuță XII; Badea Dasiana XII.

Profesorii care i-au pregătit: Stancu Alexandru, Uțina Daniel, Stoica Adrian, Bădica Doina, Mihai-Hrior Andreea, Bondu Alexandru, Ana Maria Sălișteanu, Roman Eliza, Tudose Rodica, Gropescu Justin, Bidirean Eduard, Dobrescu Nicolae, Bărbuță Camelia, Luca Mariana și George Rizea, profesor și corepetitor.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Se întețește lupta pentru „tronul” de la Cotroceni
Neplătiți, angajații Creșei Găești ies în stradă
Problema pensiilor, subiect „arzător” pentru vârstnicii dâmbovițeni
„La Pilonul II de pensii va fi ca la FNI”
Accident grav la Comișani
„Reziștii” nu înțeleg că sunt pe făraș...
Controale ITM în industria metalurgică
Sprijin pentru Asociația „Centrul Diaconal Casa Creștină”
Medicii de familie au rămas în 2024 cu același plafon ca în 2023
DEER continuă campania dedicată utilizatorilor și publicului larg pentru o informare corectă despre activitățile sale și pașii schimbării furnizorului


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Se întețește lupta pentru „tronul” de la Cotroceni

Ori altminteri spus, este acum mare înghesuială de prezidențiabili la poarta care duce la „tronul” ăla. Și apropo de luptă, pe măsură ce crește numărul competitorilor - și o să mai crească, așteptându-se a intra la înghesuială și candidatul PSD - aceasta se întețește în cel mai neaoș stil mioritic. Deocamdată, pentru că vara asta de infern nu-i bate la cap și pe bravii... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale