Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.04.2023 00:19

Vești bune pentru infrastructura județului Dâmbovița


A A

Reînnoire feroviară la Ghergani, Titu și Găești

*Vor fi efectuate lucrări finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pe intervalul CF CHITILA - GOLEȘTI

 

Ionuț Săvoiu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor a anunțat recent că infrastructura feroviara va fi mult îmbunătățită și în județul Dâmbovița prin lucrări de ,,reînnoire’’ finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pe intervalul CF CHITILA - GOLEȘTI (prin stațiile mai importante Ghergani, Titu, Găesti) pe o lungime totală de 196,7 km CF. Acestea  vor fi executate în cadrul a 2 loturi licitate de Sucursala Regională CF București, cu o valoare totală estimată de 663,6 milioane lei și care în prezent se află în etapa de evaluare a celor 4 oferte depuse.

Potrivit secretarului de stat, Ionuț Săvoiu lucrările de ,,reînnoire’’ constau în înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii, respectiv: șină, aparate de cale, piese pentru aparate de cale; cupoane de tranziție, traverse normale si speciale din lemn (pentru aparate de cale si poduri); contrașine pod, platelaj metalic, ambutisat și neambutisat pentru poduri; traverse de beton complet echipate; dale elastice pentru treceri la nivel; material mărunt, piatră spartă; realizarea căii fără joante.

,,Merită, în acest context, menționat că deja zilele trecute, CFR SA prin Sucursala Regională CF Craiova a semnat primul contract similar de reînnoire a suprastructurii feroviare, finanțat din PNRR. Contractul are o valoare de 82,13 milioane lei (fără TVA) și vizează reînnoirea a 21 de km de cale ferată între stațiile Călinești - Golești – Pitești de pe linia CF BUCUREȘTI - PITEȘTI, primul din cele trei contracte pentru lucrări de REÎNNOIRE finanțate prin PNRR.

În cadrul contractului, antreprenorul va executa lucrări de REÎNNOIRE pe intervalul Călinești-Golești între km 95 și km 107,57, inclusiv pe liniile 1a, 1b, 5 și 6 din stația CF Golești”, a transmis secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Teren modern de sport, construit prin PJDL
Pensionarii, nemulțumiți de pensiile care nu țin pasul cu inflația
Lucrări avansate la DN 7 Bâldana - Titu
Contabilii cer eliminarea E-TVA și oprirea „dictaturii fiscale”
Finanțarea pentru medicii de familie și cei din Ambulatoriu
Privatizarea Automecanica Moreni, o misiune (im)posibilă
„Codul Fiscal se schimbă de sute de ori pe an”
Șantierele feroviare, în colimatorul Ministerului Transporturilor
Energia electrică, asigurată prin panouri fotovoltaice
Dorinel Soare, reales primar cu aproape 90% din voturi


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (II)

Câțiva, tot cu… pornire patriotică, au contrareplicat că, asta e, suntem membri în cea mai puternică alianță militară a planetei, că avem, ca atare, obligații și că suntem apărați de NATO. Care NATO, pe pământ românesc, are desfășurate mii de trupe sub diferite steaguri, și că, dacă Ucraina se va prăbuși, vai și amar va fi de UE invadată de Armată Roșie.

Dar, dincolo de tonul ușor ironic, mai... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale