Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro01.03.2024 00:17

Ocolul Silvic Târgoviște a început demersurile pentru...


A A

Recoltarea conurilor de larice în pădurea Priseaca

Recoltarea conurilor de larice în pădurea Priseaca

Într-o tradiție binecunoscută, Ocolul Silvic Târgoviște, parte a Romsilva - Direcția Silvică Dâmbovița, își desfășoară operațiunile de îngrijire a plantațiilor, cu accent pe recoltarea conurilor de larice din Plantajul Priseaca. În fiecare an, această perioadă este marcată de activități esențiale, menite să asigure sănătatea și dezvoltarea armonioasă a plantațiilor.

Plantajul de larice Priseaca, întins pe o suprafață generoasă de 6 hectare, a fost înființat în 1983, cu clone selectate din diverse regiuni ale României, având ca obiectiv obținerea de semințe de calitate superioară. Această muncă asiduă de selecție și îngrijire continuă să susțină sustenabilitatea pădurilor și calitatea materialului genetic al acestora.

În această perioadă a anului, silvicultorii se ocupă de diverse operațiuni de întreținere, printre care se numără igienizarea plantațiilor, mobilizarea solului și aplicarea îngrășămintelor recomandate de specialiștii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”, Stațiunea București.

Un aspect important îl constituie recoltarea conurilor de larice, proces ce implică urcarea în arbori și desprinderea manuală a acestora de pe ramuri. Conurile obținute sunt apoi supuse unui proces de uscare și prelucrare, pregătindu-le pentru extragerea semințelor, care vor asigura baza pentru generațiile viitoare de arbori.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Criză de medici la SAJ Dâmbovița
Scandalagii cercetați de polițiști
Avocatul Poporului, la Târgoviște
Înființarea substației de ambulanță la Dărmănești
Polițiștii, razii „în rafală”
Modernizare amplă la Grădinița din Dobra
Dezvoltarea rețelei de suport pentru consumatorii de droguri
Cursuri de formare profesională gratuite
Pensia nu ține pasul cu inflația
MESAJ DE CONDOLEANȚE


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Educația europeană - prioritate strategică a noii Comisii Europene?

Educația reprezintă un factor cheie în dezvoltarea și susținerea unei societăți europene coezive și inclusive. Este vizibil tot mai mult că prin facilitarea cooperării și a parteneriatelor între țările europene, educația joacă un rol crucial în construirea unei Europe unite, capabile să își păstreze relevanța internațională și să reziste în fața provocărilor create de... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale