Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.11.2023 00:16

VOX POPULI


A A

Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice

Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice

În contextul protestelor din sistemul public care au cuprins mai multe județe din țară, angajații Direcției de Sănătate Publică, cei de la Casa Județeană de Pensii și cei ai Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială din Dâmbovița se alătură acestui val de nemulțumiri, solicitând mărirea salariilor. Într-un demers spontan, salariații protestează zilnic timp de două ore, exprimându-și astfel dezacordul față de nivelul actual al salarizării.

Reporterii cotidianului nostru au stat de vorbă cu mai mulți dâmbovițeni pentru a afla părerile și opinii ale cetățenilor cu privire la aceste proteste spontane ale angajaților din sistemul public, întrebându-i dacă sunt argumentate cerințele angajaților din sistemul public și care sunt șansele să obțină aceste majorări salariale?

*Este firesc să-și dorească salarii mai mari. Muncesc în domenii esențiale, iar efortul și devotamentul lor ar trebui recunoscute și în mod financiar.

*Sănătatea și asistența socială sunt fundamentale. Dacă acești oameni nu sunt mulțumiți de salariile lor, atunci cu siguranță există o problemă ce trebuie rezolvată urgent.

*Este ușor să ceri, dar eu nu știu cât de justificate sunt aceste cerințe ale lor. Nu pot să spun că am fost nemulțumit de personalul de la Casa de Pensii, că mă mai duc pe acolo și mi s-au părut întotdeauna niște oameni profesioniști. Dar nu știu dacă putem spune la fel și despre cei de la DSP.

*Am înțeles că protestează pentru că au fost lăsați în urmă în privința salariilor. Trebuie să se facă ceva, altfel riscul de demotivare și de scădere a calității serviciilor crește.

*Protestele ar trebui să trimită un semnal puternic către autorități. Dacă acești oameni nu sunt mulțumiți, poate e timpul să se reevalueze modul în care sunt evaluate și apreciate munca lor.

*E clar că sunt nemulțumiți și cred că au dreptate. Însă, e important ca această situație să fie rezolvată în mod responsabil și echitabil, astfel încât să nu existe consecințe negative asupra sistemului public.

Protestele angajaților din sistemul public reflectă frustrările acumulate în timp și nevoia de a recunoaște contribuția esențială a acestor profesioniști. Este esențial ca autoritățile să asculte și să găsească soluții care să răspundă atât preocupărilor angajaților, cât și necesităților sistemului public în ansamblu.

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Opinii din Dâmbovița despre creșterea inflației în România
Dâmbovițenii susțin decizia de a menține supermarketurile deschise și în weekend
Carnea de miel, un lux pentru mulți români în acest an de Paște
Cum fac față dâmbovițenii noilor scumpiri
Comasarea alegerilor locale și europarlamentare
Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități
România în Spațiul Schengen
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”
Dâmbovițenii salută măsura plafonării prețurilor la alimente


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rolul concesiilor strategice în construcția europeană

După alegerile europene, se conturează temele Agendei Europene 2024-2029. Alegerile europene 2024 confirmă trendul „unei mai puține cooperări europene” și al „promovării mai puternice a interesului național”. Mesajele diferă în funcție de liderii țărilor membre și doctrina partidelor aflate la putere, dar constatãm o situație nouă la nivel european.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale