Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro25.11.2022 00:17

Derulat și în Dâmbovița,


A A

Programul „Masa caldă” cuprinde 5 școli

Programul „Masa caldă” cuprinde 5 școli

*„Se implementa din anul școlar trecut în trei unități de învățământ acest program pilot, program de sprijin guvernamental, tocmai pentru a preveni problematica abandonului școlar, aceasta fiind nu doar o problemă națională, ci și europeană”, a detaliat inspectorul școlar general, Ileana Nicolăescu

 

Programul „Masa caldă” a fost implementat anul trecut la trei unități de învățământ din județul Dâmbovița. La nivel național, nu mai puțin de 450 de școli beneficiază de acest sprijin. Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița, Ileana Nicolăescu, a transmis că programul Masa caldă va fi extins  în județul Dâmbovița pentru alte cinci școli. Acest  program are sprijin guvernamental, iar reprezentanții IȘJ Dâmbovița se orientează în mediile defavorizate, unde mulți copii provin din familii cu situații financiare speciale. Inspectorul școlar general a mai transmis că menirea  programului Masa caldă este și de a combate abandonul școlar, o problemă care persistă în sistemul educațional din România, și nu numai.

„Într-adevăr, avem masă caldă în anumite unități de învățământ în județul Dâmbovița. La preluarea mandatului am identificat faptul că se implementa din anul școlar trecut în trei unități de învățământ acest program pilot, program de sprijin guvernamental, tocmai pentru a preveni problematica abandonului școlar, aceasta fiind nu doar o problemă națională, ci și europeană. Am avut în vedere comunitățile cu copii din mediile defavorizate. La nivelul Inspectoratului Școlar și în cadrul Consiliului de Administrație, am hotărât să aplicăm pentru extinderea acestui program în cadrul unităților de învățământ; Școala Gimnazială Mănești, Școala Gimnazială Lucieni și Școala Gimnazială Gura Șuții, ulterior școala din comuna Vârfuri și școala din orașul Răcari”, a transmis inspectorul școlar general, Ileana Nicolăescu.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

ChatGPT redeschide lupta pentru supremația informației (II)
Greva de avertisment a avut efect
Finanțare pentru 64 de străzi și 55 de parcări din Târgoviște
Șoferii care conduc fără permis
Începe săptămâna protestelor polițiștilor!
ChatGPT redeschide lupta pentru supremația informației (I)
Proiecte de amploare în perioada următoare
Etapa județeană a Olimpiadei de Religie
Târgul de produse tradiționale de la Direcția Agricolă Dâmbovița!
Accidentele rutiere, în scăderePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

ChatGPT redeschide lupta pentru supremația informației (II)

La prima prezentare a produsului, undeva pe la sfârșitul anului 2022, ChatGPT menționa că utilizează anumite bazele de date, adică documente publicate înainte de anul 2019. Normal, dimensiunea bazelor de date actualizate este o direcție clară de acțiune. Companiile care prestează servicii în acest sector scanează și indexează o cantitate enormă de documente în fiecare zi.

O parte... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale