Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro19.01.2023 00:17

GALERIE FOTO :: Aseară - eveniment inedit de omagiere a Zilei Culturii Naționale


A A

Premieră coregrafică la Muzeul "Casa Romanței" din Târgoviște

Premieră coregrafică la Muzeul

*Momentele coregrafice foarte inspirate, pregătite de gingașele dansatoare, constituie o premieră, care merită consemnată, cu atât mai mult cu cât au onorat poezia eminesciană cântată în romanțe celebre

 

Aseară au trecut pragul Muzeului „Casa Romanței”, cu grație și cu emoție, talentatele balerine de la „Daniela Rotari Ballet Dance Studio” din Târgoviște, împreună cu maestra lor, prof. coregraf Daniela Rotari Pătuleanu. Alături de părinții lor, gingașele dansatoare au vizitat în premieră acest muzeu, unic în România, dar nu doar atât! Momentele coregrafice pe care le-au pregătit pentru acest eveniment constituie o premieră, care merită consemnată, cu atât mai mult, cu cât micuțele balerine au onorat, prin coregrafii foarte inspirate, poezia eminesciană cântată în romanțe celebre: „De ce nu-mi vii” („Vezi rândunelele se duc”), „O, rămâi”, „Sara pe deal”, „Lacul”, „Revedere”.

Evenimentul intitulat „Poezia eminesciană, exprimată prin gest și romanță”, aflat la cea de-a VI-a ediție, a fost organizat de Consiliul Județean Dâmbovița prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, pentru a omagia Ziua Culturii Naționale și creația poetului Mihai Eminescu. Momentele coregrafice diafane au însuflețit atmosfera elegantă a saloanelor Muzeului „Casa Romanței” din Târgoviște. Acestea au alternat, foarte inspirat, cu momentele de ghidaj, realizate de muzeograful Andrei Vasiliu, ale cărui prezentări îmbină informații istorice prețioase cu interpretări de fragmente din romanțe de patrimoniu.

În finalul evenimentului, micuțele balerine au primit diplome. Toți participantii la eveniment s-au salutat cu binecunoscuta formulă „Romanța ne unește”, care celebrează virtuțile unioniste ale acestui gen muzical de patrimoniu dedicat promovării poeziei românești și limbii române literare.

 

 

 

 

 

Victor MunteanComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

ChatGPT redeschide lupta pentru supremația informației (II)
Greva de avertisment a avut efect
Finanțare pentru 64 de străzi și 55 de parcări din Târgoviște
Șoferii care conduc fără permis
Începe săptămâna protestelor polițiștilor!
ChatGPT redeschide lupta pentru supremația informației (I)
Proiecte de amploare în perioada următoare
Etapa județeană a Olimpiadei de Religie
Târgul de produse tradiționale de la Direcția Agricolă Dâmbovița!
Accidentele rutiere, în scăderePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

ChatGPT redeschide lupta pentru supremația informației (II)

La prima prezentare a produsului, undeva pe la sfârșitul anului 2022, ChatGPT menționa că utilizează anumite bazele de date, adică documente publicate înainte de anul 2019. Normal, dimensiunea bazelor de date actualizate este o direcție clară de acțiune. Companiile care prestează servicii în acest sector scanează și indexează o cantitate enormă de documente în fiecare zi.

O parte... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale