Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro29.07.2022 00:18

Ieri, exercițiu de testare a planului de urgență externă la un operator SEVESO de nivel superior


A A

Pompierii, intervenție de urgență

Pompierii, intervenție de urgență

În data de 28 iulie, începând cu ora 10.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al Județului Dâmbovița a desfășurat un amplu exercițiu pentru testarea Planului de urgență externă la BUTANGAS ROMÂNIA - Stația de îmbuteliere GPL și depozit Conțești.

În cadrul exercițiului au fost gestionate trei situații operative. În primul caz a fost anunțată apariția unor scurgeri de GPL la o cisternă de transport pe calea ferată din cauza unor  defecțiuni tehnice la brațul de descărcare al instalației și vana cisternei. În cea de a doua situație, personal de intervenție a fost intoxicat cu GPL și se impune asistența medicală de urgență. În a treia situație vaporii de gaz se aprind, iar doi membrii din echipa de intervenție a operatorului suferă arsuri grave.

Exercițiul a urmărit activitatea structurilor județene responsabile în cazul producerii unui accident major la nivelul amplasamentului de nivel superior al unui obiectiv SEVESO.

Pentru gestionarea eficientă a situației de urgență, având în vedere importanța obiectivului afectat, la nivelul județului Dâmbovița s-a activat Planul de urgență externă al operatorului  prin care se concentrează forțe de intervenție, în sprijin, din cadrul Primăriei Conțești, Agenției pentru Protecția Mediului Dâmbovița, Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu Dâmbovița, Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița, Direcției de Sănatăte Publică Dâmbovița, Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița, Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița și Serviciului de Gospodărire a Apelor Dâmbovița.

Asigurarea măsurilor de ordine publică a fost realizată de echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița.

 

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Moscova încă nu crede în lacrimi
"Sfinxul și Babele din Bucegi aparțin județului Dâmbovița!"
Pompierii au înfruntat un incendiu forestier
„Nu vom ieși în stradă, vrem doar să se respecte legea”
Un bărbat de 34 de ani, reținut de polițiști
Lucrări avansate la stadionul „Eugen Popescu”
Planeta Pământ, în fața focului nuclear
"Pe banii MAI se încearcă repararea acoperișului Poliției Municipale"
Reabilitare de amploare la Târgoviște!
Sfidătoarea nesimțire


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Moscova încă nu crede în lacrimi

Joe Biden, președintele SUA, de la universala tribună a ONU de la New York, ferm și fără să-i tremure vocea, deci, la vârsta-i matusalemică, a anunțat și el mapamondul că Vladimir Putin minte fără pic de rușine cum că Occidentul euro-atlantic a amenințat Rusia cu lovituri nucleare, dar dacă Kremlinul va cuteza să lanseze vreo rachetă nucleară spre ținte NATO, proporțional va fi și răspunsul. Devastator pentru... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale