Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro22.08.2019 00:18

Ieri, printr-o hotărâre adoptată de Executiv,


A A

Ping-pong imobiliar CJD-MApN, tranșat de Guvern

Ping-pong imobiliar CJD-MApN, tranșat de Guvern

*Practic, Hotărârea de Guvern de ieri îndeplinește o formalitate, în sensul actualizării unor suprafețe de teren care aparțin Ministerului Apărării Naționale și a valorilor de inventar ale acestora

*Rămâne, însă, gustul amar al întregii istorii din spatele acestui ping-pong cu imobile, inițiat în vremea administrației PDL conduse de Florin Popescu în Dâmbovița și care nu și-a atins scopul, ci mai mult a încurcat lucrurile

 


ANDREI VASILIU

Județul Dâmbovița a fost din nou în atenția Guvernului României ieri, 21 august 2019, atunci când Executivul țării a adoptat o Hotărâre care privește în mod direct o serie de imobile din comunele I.L.Caragiale și Gura Ocniței. Mai exact, în ședința de ieri, Guvernul României a aprobat Hotărârea privind înscrierea unor imobile, situate în comuna I.L.Caragiale, sat Ghirdoveni, respectiv în comuna Gura Ocniței, județul Dâmbovița, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și darea acestora în administrarea Ministerului Apărării Naționale, pentru actualizarea valorii de inventar a imobilului 334, aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale și modificarea anexei nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului. Dar despre ce este, mai exact, vorba?

Potrivit unei note de fundamentare semnate de ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, imobilele în cauză ar fi fost transferate Consiliului Județean Dâmbovița, printr-o hotărâre din anul 2010, cu scopul extinderii activității Parcului industrial Mija și realizării unui campus universitar, pe de-o parte, și pentru extinderea Parcului Industrial Moreni prin realizarea unor investiții de tip greenfield și construirea unor hale industriale, pe de altă parte. Consiliul Județean Dâmbovița trebuia, la schimb, să transmită Ministerului Apărării Naționale nu mai puțin de 60 de unități locative, pentru personalul MApN de la Garnizoana Târgoviște. Cum CJD nu și-a îndeplinit angajamentul, în anul 2014 s-a luat hotărârea ca imobilele să revină la Ministerul Apărării Naționale. Ulterior, însă, s-a constatat că, în urma unor măsurători cadastrale incorecte, suprafața preluată de Ministerul Apărării Naționale a fost mai mică, diferența fiind de 28 de metri pătrați, în cazul imobilului din comuna I.L.Caragiale. O suprafață mult mai mare a fost „pierdută”, din aceleași motive, în comuna Gura Ocniței, unde Ministerul Apărării a rămas fără 14.709 mp. Eroarea a fost constatată, separat, pentru fiecare dintre cele două imobile, abia cu ocazia intabulării acestora în Cartea Funciară.

Practic, Hotărârea de Guvern de ieri îndeplinește o formalitate, în sensul actualizării suprafețelor de teren care aparțin Ministerului Apărării Naționale și a valorilor de inventar ale acestora. Rămâne, însă, gustul amar al întregii istorii din spatele acestui ping-pong cu imobile, inițiat în vremea administrației PDL conduse de Florin Popescu în Dâmbovița și care nu și-a atins scopul, ci mai mult a încurcat lucrurile: nici cele două parcuri industriale nu au cunoscut dezvoltarea promisă, nici Ministerul Apărării Naționale nu a primit spațiile de locuit (problemă revenită ulterior în actualitate și soluționată pe altă cale) necesare pentru personalul MApN cu probleme locative de la Garnizoana Târgoviște.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Schimbare la față după modernizarea școlilor
Ambasadorul Republicii Belarus în România, prezent în județul Dâmbovița
"Politica de cadre dezastruoase a MAI"
Potopul - un front al războiului hibrid (II)
Consilierii județeni cer să fie respectați
Nouă prelungire de șomaj tehnic la COS Târgoviște
Începe restaurarea Curții Domnești din Târgoviște
Potopul -un front al războiului hibrid (I)
Colectarea selectivă a gunoaielor, pusă în cui!
Asfaltări în rafală: 160 km de drumuri județene


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Potopul - un front al războiului hibrid (II)

Și dacă e să privim spre Rusia, acestui imperiu redivivus în acordurile vechiului imn al URSS și cu permanentizatul Putin la Kremlin, atacarea climatică (ploi diluviene, secete) și geodezică (insolite cutremure) a României este mult mai profitabilă decât expedierea unui stol de rachete asupra scutului de la Deveselu sau a bazei NATO/US Army de la malul mării.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale