Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro22.08.2019 00:18

Ieri, printr-o hotărâre adoptată de Executiv,


A A

Ping-pong imobiliar CJD-MApN, tranșat de Guvern

Ping-pong imobiliar CJD-MApN, tranșat de Guvern

*Practic, Hotărârea de Guvern de ieri îndeplinește o formalitate, în sensul actualizării unor suprafețe de teren care aparțin Ministerului Apărării Naționale și a valorilor de inventar ale acestora

*Rămâne, însă, gustul amar al întregii istorii din spatele acestui ping-pong cu imobile, inițiat în vremea administrației PDL conduse de Florin Popescu în Dâmbovița și care nu și-a atins scopul, ci mai mult a încurcat lucrurile

 


ANDREI VASILIU

Județul Dâmbovița a fost din nou în atenția Guvernului României ieri, 21 august 2019, atunci când Executivul țării a adoptat o Hotărâre care privește în mod direct o serie de imobile din comunele I.L.Caragiale și Gura Ocniței. Mai exact, în ședința de ieri, Guvernul României a aprobat Hotărârea privind înscrierea unor imobile, situate în comuna I.L.Caragiale, sat Ghirdoveni, respectiv în comuna Gura Ocniței, județul Dâmbovița, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și darea acestora în administrarea Ministerului Apărării Naționale, pentru actualizarea valorii de inventar a imobilului 334, aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale și modificarea anexei nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului. Dar despre ce este, mai exact, vorba?

Potrivit unei note de fundamentare semnate de ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, imobilele în cauză ar fi fost transferate Consiliului Județean Dâmbovița, printr-o hotărâre din anul 2010, cu scopul extinderii activității Parcului industrial Mija și realizării unui campus universitar, pe de-o parte, și pentru extinderea Parcului Industrial Moreni prin realizarea unor investiții de tip greenfield și construirea unor hale industriale, pe de altă parte. Consiliul Județean Dâmbovița trebuia, la schimb, să transmită Ministerului Apărării Naționale nu mai puțin de 60 de unități locative, pentru personalul MApN de la Garnizoana Târgoviște. Cum CJD nu și-a îndeplinit angajamentul, în anul 2014 s-a luat hotărârea ca imobilele să revină la Ministerul Apărării Naționale. Ulterior, însă, s-a constatat că, în urma unor măsurători cadastrale incorecte, suprafața preluată de Ministerul Apărării Naționale a fost mai mică, diferența fiind de 28 de metri pătrați, în cazul imobilului din comuna I.L.Caragiale. O suprafață mult mai mare a fost „pierdută”, din aceleași motive, în comuna Gura Ocniței, unde Ministerul Apărării a rămas fără 14.709 mp. Eroarea a fost constatată, separat, pentru fiecare dintre cele două imobile, abia cu ocazia intabulării acestora în Cartea Funciară.

Practic, Hotărârea de Guvern de ieri îndeplinește o formalitate, în sensul actualizării suprafețelor de teren care aparțin Ministerului Apărării Naționale și a valorilor de inventar ale acestora. Rămâne, însă, gustul amar al întregii istorii din spatele acestui ping-pong cu imobile, inițiat în vremea administrației PDL conduse de Florin Popescu în Dâmbovița și care nu și-a atins scopul, ci mai mult a încurcat lucrurile: nici cele două parcuri industriale nu au cunoscut dezvoltarea promisă, nici Ministerul Apărării Naționale nu a primit spațiile de locuit (problemă revenită ulterior în actualitate și soluționată pe altă cale) necesare pentru personalul MApN cu probleme locative de la Garnizoana Târgoviște.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Investiții avansate în infrastructura școlară
Evenimentele politice de urmărit în 2020
Întreruperi de energie electrică
Slalom cu proiectul drumului Moreni-Târgoviște-Niculești
Așa moare o țară și un neam
Investițiile cu bani de la Guvern, sub lupa CJD
Automecania Moreni tânjește după Transportorul românesc
Luna aceasta vor fi reluate lucrările la Centură
Un fake-news nuclear
Finanțări masive prin Fondul de Dezvoltare și Investiții


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Evenimentele politice de urmărit în 2020

Doar câteva săptămâni ne mai despart de faimosul an 2020. Spun asta fiindcă multe dintre proiectele politice europene s-au raportat la această dată, precum faimoasa “Europa 2020” lansată de președintele Comisiei Europene în 2010.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale