Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro12.11.2021 00:10

Cuvântul care zidește


A A

Pilda samarineanului milostiv

Pilda samarineanului milostiv

În duminica a douăzeci și cincea după Rusalii,  în cadrul Sfintei Liturghii vom asculta cu toții Sfânta Evanghelie de la Sfântul  Luca X, 25-37, și aceasta ne-a relatat Pilda samarineanului milostiv, una din cele mai frumoase și mai sugestive pilde, rostite de Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Prin lecturarea cu atenție a acestui text biblic descoperim cine este semenul nostru și lucrul acesta îl lămurește chiar Fiul lui Dumnezeu, care rupe barierele înțelegerii înguste ale oamenilor din vremea Sa, care credeau că aproapele lor este doar cel din imediata apropiere, familia, cel mult cei din neamul lor. Ne arată Mântuitorul că semenul nostru este orice om de pe fața pământului, de orice religie sau culoare ar fi, de orice nație, fiindcă fiecare om este creația lui Dumnezeu și poartă chipul lui Dumnezeu in el.

Posibilitatea de a ne arăta dragostea față de aproapele nostru o avem în perioada care începe de luni și anume perioada Postului Nașterii Domnului. Știm că este un post de bucurie, care va culmina cu venirea in lume e Fiului lui Dumnezeu. Avem ocazia să ne manifestăm dragostea față de aproapele nostru în multe feluri. Știm că în bisericile noastre se va citi Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în care suntem cu toții îndemnați să fim și noi samarinenii milostivi, să nu rămânem nepăsători și reci la nevoile  și necazurile semenilor noștri. Se vor face colecte în bani, alimente, medicamente, îmbrăcăminte, care toate vor merge la persoanele nevoiașe și singure, prin care noi înțelegem că aproapele nostru trebuie iubit și ajutat în necazul său.

În Arhiepiscopia Târgoviștei acest îndemn la faptă bună a avut întotdeauna un răsunător ecou in sufletele oamenilor, pentru că întotdeauna această colectă a fost încununată cu mult succes. Credincioșii noștri au înțeles că prin ajutorul dat celor aflați în nevoi și necazuri devenim samarineni milostivi. De fapt, această situație este o stare permanentă în Arhiepiscopia noastră, în care cei aflați în nevoi nu sunt trecuți cu vederea.

Pr. Simion ChivulescuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

De mâine, până luni, 24 Ianuarie, Romanța (re)unește români de pretutindeni în Cetatea istorică a Târgoviștei
Complexul Muzeal ,,Curtea Domnească” pregătește numeroase activități pentru elevi și studenți
Casa d’ Italia revine din nou în atenția consilierilor locali târgovișteni
Integrarea copiilor cu nevoi speciale în învățământul de masă, greu de realizat?
Dificultăți la realizarea planurilor de urbanism general
Vizite de pe 3 continente la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște
Mitropolitul Nifon, membru în comisia de doctorat la Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române
Programul "Tinerețea Romanței", lansare cu ocazia Zilei Culturii Naționale
Vindecarea celor zece leproși
Infrastructura școlară, în plin proces de reabilitare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Criza și liderii adevărați (II)

Dacă Ununea Europeană alegea răspunsul clasic, œSănătatea nu este de competența structurii europene, ci este abordată la nivelul fiecărui stat membruœ, o spun cu mâna pe inimă, nu cred că mai exista UE acum. Însă Uniunea Europeană și-a revenit ca boxerul din pumni.

După o ezitare, am observat cu toții un leadership european pe criza sanitară. Comisia Europeană a devenit forța mobilizatoare în... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale