Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
06.08.2024 00:14
Semnal de alarmă la bilanțul inspecției muncii din județ:
Peste 6400 de cărți de muncă zac în arhivele ITM Dâmbovița
*Doar 77 de persoane și-au ridicat de la sediul ITM Dâmbovița, în prima jumătate a anului în curs, carnetul de muncă
Anul 2024 a fost unul plin pentru Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița, din punctul de vedere al relațiilor cu publicul. Câteva mii de persoane au trecut pragul instituției, în primele șapte luni ale anului, în căutarea clarificărilor privind relațiile de muncă și, mai ales, a dovezilor privind vechimea în muncă. Astfel, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2024, Compartimentul Monitorizare Relații de Muncă a eliberat peste 2600 de certificate „Extras Revisal”, care conțin informații din Registrul Electronic al Salariaților, privind contractele de muncă înregistrate și transmise de angajatori, după anul 2011.
De la începutul anului, au fost eliberate și 270 de adeverințe de vechime, în baza documentelor din arhivă. Acestea dovedesc activitatea prestată de o persoană, la locul de muncă, în perioada anterioară anului 2011, și pot fi eliberate doar pentru societăți din județul Dâmbovița, din mediul privat, care se aflau în evidența instituției noastre, în perioada respectivă.
Un număr de 77 de persoane și-au ridicat, în prima jumătate a anului în curs, carnetul de muncă, de la sediul ITM Dâmbovița, iar, în prezent, în arhivele instituției noastre mai există puțin peste 6400 de carnete nerevendicate. Documentele pot fi eliberate titularilor, la solicitarea acestora, în baza prezentării la ghișeele instituției, cu actul de identitate.
„În primele șapte luni ale anului, la ITM Dâmbovița au fost depuse 280 de sesizări, cele mai multe reclamând nerespectarea Codului Muncii, respectiv aspecte cum ar fi neplata salariilor la timp, refuzul acordării concediului de odihnă sau a compensării acestuia în bani, la încetarea relațiilor contractuale, sau munca fără forme legale. Aproximativ 40 dintre petiții au fost clasate pentru că primiseră deja răspuns, sau nu ofereau suficiente date pentru formularea unui răspuns, 30 dintre sesizări au fost redirecționate către alte instituții, pentru că nu priveau aspecte aflate în competența ITM Dâmbovița, 10 au fost retrase de petent, pentru că i s-au soluționat problemele la scurt timp după depunerea plângerii, iar pentru celelalte s-a expediat răspunsul de către ITM Dâmbovița, în termenul prevăzut de lege”, a precizat Marius Lixandru, Inspector Șef ITM Dâmbovița.
RODICA VASILIU
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Acțiuni complexe antidrog în DâmbovițaAutomecanica a reluat colaborarea cu nemții de la Rheinmetall
111 carnete de rentier agricol, vizate
Investiții noi în comuna Raciu
372 de locuri de muncă vacante
Peste 2600 de persoane și-au găsit un loc de muncă
Aducerea gazelor naturale în comuna Raciu
206 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Proiecte majore în derulare la Voinești
Salariul minim crește odată cu problemele angajatorilor
Editorial
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)
DAN LUCA
În primăvara lui 2024, înainte de alegerile europene din iunie, au fost 3 dezbateri oficiale, clasificate ca Spitzenkandidat.
Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.