Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.01.2020 00:16

Excepțiile privind veniturile de la stat au fost extinse


A A

Personalul din sănătate, "undă verde" pentru cumulul pensiei cu salariul

Personalul din sănătate,

❚ La rândul lor, medicii de familie pot cumula cele două surse de venit fără nicio problemă, pentru că aceștia lucrează în sistem privat.

 

VIOLETA STANCIU


Cumulul pensiei cu salariul în instituții publice, pentru pensionarii care beneficiază de drepturi de pensie plătite din fonduri publice, va fi permis în cazul angajaților din companiile cu capital majoritar sau integral de stat. De această excepție vor beneficia și profesorii din învățământul preuniversitar, personalul din sănătate și cultură, precum și asistenții personali ai persoanelor cu handicap. Interzicerea cumulului pensiei cu salariul a fost introdusă în proiectul de lege privind modificarea OUG 114/2018, pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în Parlament. Dată fiind criza de medici și asistenți, personalul din sănătate a primit această concesie... La rândul lor, medicii de familie, pot cumula cele două surse de venit fără nicio problemă, pentru că aceștia lucrează în sistem privat... „În primul rând pentru noi, medicii, vârsta de pensionare este de 67 de ani. După această vârstă, cine vrea să mai profeseze face o cerere și intră la comisia de la Colegiul Medicilor, care aprobă sau nu continuarea activității. Noi, medicii de familie, chiar dacă avem contract cu Casa de Sănătate, suntem în sistem privat, deci noi nu putem fi afectați de cumulul pensiei cu salariul pentru că nu suntem angajați. Cumulul de care se vorbește se adresează angajaților din sistemul public, noi nu suntem angajați”, a declarat președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu. Potrivit acesteia numărul medicilor de familie a scăzut foarte mult, în ultimii patru ani, iar medicii tineri nu se înghesuie să vină în acest sistem, al medicinei primare, cel puțin momentan. „Acum patru ani numărul medicilor de familie era puțin peste 11.000, dar au fost și 12.000, și 13.000 de medici de familie, acum suntem aproximativ 10.000 de medici de familie. E adevărat că s-a micșorat și populația, dar populația s-a micșorat pentru că au plecat tinerii și pentru că populația este îmbătrânită. Problema este că populația îmbătrânită care a rămas are nevoie de cele mai multe îngrijiri medicale de sănătate, aici este nevoia cea mai mare. Vârsta medicilor de familie crește, acum media este aproape de 60 de ani, pentru că acum doi ani era aproape de 56, respectiv 57 în urban - rural și acum vă dați seama, au trecut doi ani, s-a ajuns la 58-59, deci se apropie de 60 de ani”, a precizat dr. Ileana Dumitrescu, reprezentanta medicilor de familie din județul Dâmbovița. De la domnia sa am aflat că în județ sunt circa 210 medici de familie.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Cazuri de COVID-19 în comuna Răzvad
INFORMARE SDEE Muntenia Nord
"161 de ani de statistică oficială în România"
Crucea Roșie Dâmbovița a sprijinit SJUT cu o serie de materiale necesare în luptă cu COVID-19
Întreruperi de energie electrică
Premiile I și III au revenit unor concurenți din Arhiepiscopia Târgoviștei
Focar COVID cu peste 100 de cazuri la Țuicani-Moreni
Creșterea cazurilor COVID-19
Donație de măști din China pentru Camera de Comerț
"Pandemia este scăpată de sub control"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Vară nebună

… cu coronavirus reasaltând furios neamul românilor. Relaxările hotărâte de Klaus Werner Iohannis și adoratul său guvern au înlesnit acest reasalt.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale